Великий футбол повернувся у Дрогобич

20.06.2018 11:43

Муніципальний футбольний клуб «Галичина» видав 6-матчеву безпрограшну серію і поступово рухається до омріяного чемпіонства.

Футболісти з Дрогобича після стартових 11-ти турів упевнено закріпилися на 3-ій позиції і дихають у спину фаворитам. МФК «Галичина» має в активі 26 очок і лише одну поразку, яку підопічні Ігоря Височанського зазнали ще у 5-му турі від одного з лідерів чемпіонату «Кар’єра-Дністра» (Старий Самбір/Торчиновичі). Більше залікових балів лише у того ж «Кар’єра-Дністра» і борщовицького «Сокола» – в них по 27 очок і по грі у запасі.


«Галичину» засновано 2-го грудня 1989-го року. Команда належить дрогобицькому муніципалітету, тож права на нього має міська рада міста. Президентом клубу є Юрій Кушлик, який окрім того, що очолює команду, займає пост депутата міської ради Дрогобича. Також чималий внесок у розвиток команди зробив Володимир Бернандович, котрий є членом наглядової ради. «Жовто-зелені» проводять матчі на стадіоні «Каменяр», що частково прив’язаний до університету.
Уболівальники палко підтримують своїх футболістів. На старті чемпіонату, перед командою не стояло конкретних завдань. Як зазначив головний тренер «Галичини» Ігор Височанський: «8 років у Дрогобичі не було футболу, навіть на районному рівні». Щодо цілей він додав: «Не сподівався, що нам удасться так удало стартувати, будемо викладатися в кожному наступному поєдинку. Ми граємо насамперед для наших уболівальників. Команда тренується в середньому 3-4 рази на тиждень, найближчим часом планується реконструкція стадіону, тож потрібно з чогось розпочинати».


Голкіпер команди Єгор Нестеренко зі Львова. Інші гравці – вихованці і мешканці Дрогобича або його околиць. Щодо підсилення, «то у нас є така можливість, але ми не плануємо», – зазначив Ігор Височанський. Середній вік команди – 22 роки, тож МФК «Галичина» є одним із наймолодших колективів Першої ліги Львівської області.
Наразі «галичани» точно претендують на статус головної несподіванки чемпіонату. Якщо вони продовжуватимуть у такому ж дусі, чемпіонство і повернення в когорту найсильніших аматорських колективів Львівщини можуть бути не за горами. Наступний матч дрогобицька команда зіграє на виїзді в неділю, 24-го червня, проти одного з аутсайдерів чемпіонату – спортивно-культурного клубу «Пісочна».