Збірна Львівщини – тріумфатор Кубку регіонів ФФУ!

23.06.2018 20:14

Завдяки голам Ігоря Леськіва і Богдана Фостаковського наші хлопці впевнено здолали у фіналі Кубку регіонів ФФУ на cтадіоні імені Віктора Баннікова в Києві збірну Сумської області.

Збірна Львівської області – Збірна Сумської області – 2:1
Голи: Леськів Ігор (36); Фостаковський Богдан (100) – Тарабара Дмитро (69)
Збірна Львівської області: Бурмас Мар’ян, Танечник Роман, Михальчук Ростислав, Дзюрах Роман, Бойко Назар, Шандра Олег (Гірний Святослав, 120), Майовецький Руслан (Знетиняк Михайло, 117), Леськів Ігор (Фостаковський Богдан, 84), Кіт-Копиляк Михайло (Підлісецький Олег, 73), Теміров Артур (Терлецький Андрій, 108), Цюпка Назар (Малецький Назар, 46)
Збірна Сумської області: Горох Богдан (Синицин Єгор, 117), Масло Артур, Білошніченко Богдан, Хомич Олександр, Осадчий Ян (Тарабара Дмитро, 46), Іщенко Валерій (Курило Владислав, 64), Кубай Максим, Стрибак Олександр (Ругаль Євген, 85), Мостовий Володимир (Бокач Олександр, 46), Сидоренко Ярослав, Боженко Олександр (Ващенко Максим, 78)
Обидві команди доволі жваво розпочали поєдинок. Однак згодом колектив зі Львівської області захопив перевагу і краще контролював м’яч. Щоправда, перша половина зустрічі не вийшла яскравою. Наші хлопці впевнено ліквідовували атакувальні потуги суперників. На 17-ій хвилині капітан збірної Львівщини Роман Танечник зі штрафного влучив у стінку. Хороші моменти мали нападник соснівського «Рочина» Назар Цюпка і півзахисник підмонастирського «Фенікса-Стефано», проте вони не витиснули з них максимум.
Підопічні Віталія Пономарьова награли на взяття воріт і на 38-ій хвилині таки забили гол. Сумчани грубо порушили в центрі поля правила проти гравця ФК «Мостиська» Михайла Кота-Копиляка. Арбітр покарав порушника жовтою карткою, а Михайлові довелося надавати лікарську допомогу. Наші хлопці подали зі штрафного – м’яч потрапив до гравця ФК «Самбір» Ігоря Леськіва, який смачно пробив із-за меж штрафного майданчика – 1:0. На куражі номінальні господарі могли збільшувати перевагу, але перший тайм завершився за мінімальної переваги футболістів із західної України.
Після перерви збірна Львівської області продовжували володіти перевагою і постійно атакувати. Хороші нагоди для взяття воріт мали, зокрема, Артур Теміров, Михайло Кіт-Копиляк і Назар Малецький, котрий замінив Назара Цюпку – в цих епізодах надійно грав голкіпер сумського колективу Богдан Горох, або кулястий летів вище цілі. Тим часом футболісти Сумської області реалізували перший і єдиний небезпечний момент за 90 хвилин гри – Дмитро Тарабара з лінії карного майданчика потужно вистрілив по центру – 1:1, і командам довелося зіграти ще два тайми по 15 хвилин.
Однак наші хлопці і не думали здаватися, граючи з нестримним бажанням. Тим паче, що за сприяння Львівської облдержадміністрації і Федерації футболу Львівської області підтримати наших хлопців до Києва приїхали декілька десятків уболівальників, а також вихованці дитячо-юнацької футбольної школи «Карпат» U-14, які голосно скандували: «Ми – львів’яни! Ми найсильніші!». Це, звісно, додавало наснаги команді зі Львівщини.
До слова, напередодні вирішального матчу в Кубку регіонів збірна Львівської області та працівники ФФЛ на чолі з головою Федерації Львівської області Олександром Шевченком відвідали Будинок футболу в Києві, зарядившись бойовим духом. Наші хлопці показали, що вони справжні козаки і в овер-таймі вирвали перемогу на характері – на 100-ій хвилині півзахисник новояворівського «Гірника» Богдан Фостаковський розрядив гармату здалеку – 2:1!
Після завершення фінального двобою президент Федерації футболу України Андрій Павелко нагородив команди медалями та дипломами, а Богдан Фостаковський отримав індивідуальну нагороду найкращому гравцеві збірної Львівщини.

Збірна Львівської області з другої спроби тріумфувала в Кубку регіонів ФФУ, здійнявши над головою бажаний трофей. Нагадаємо, в попередньому фіналі цих змагань серед аматорських колективів у серпні 2016-го року в Борисполі збірна Львівщини поступилася Кіровоградській області, сформованій на базі петровського «Інгульця», пропустивши два «сухі» м’ячі в першому таймі.
Таким чином наші хлопці не лише гідно зарекомендували себе на всю країну, збільшивши шанси підписати контракт із професійними командами, а й здобули право представляти Україну в розіграші Кубка регіонів УЄФА сезону-2018/2019, право на проведення відбірного етапу якого (з 2-го по 10-те жовтня 2018-го) наша країна отримала в листопаді минулого року. Збірна Львівської області виступить в одній групі з Іспанією, Азербайджаном та Фінляндією. До того ж, за тріумф у фіналі Кубку регіонів ФФУ нашим футболістам мають присвоїти звання «кандидатів у майстри спорту».