Відгомін 1-го туру Прем’єр-ліги

16.04.2018 18:08

У стартових матчах найвищого дивізіону Львівської області сезону-2018 загалом забито 14 голів.

Найчастіше голкіпери виймали м’ячі із сіток власних воріт у протистоянні «Енергетика» (Добротвір) і «Думни» (Ременів) – 5 разів. Що цікаво, торік у турі 1 найрезультативнішим теж вийшов поєдинок за участю «енергетиків» («Кордія» (Муроване) – «Енергетик» (Добротвір) 1:3). Середня результативність – 2,33 гола за гру. Це майже такий самий показник, як і торік у першому турі – у 2017-му році було 2,28 (загалом 16 голів), але тоді щотуру грали по 7 матчів, а тепер по 6, оскільки зараз у Прем’єр-лізі Львівщини 13 команд, відповідно один колектив на тижні відпочиває. З 14 голів у дебютному турі нового сезону – один автогол (власні ворота вразив оборонець «Самбора»  Михайло Знетиняк). Торік у турі 1 автоголів не було.  

Цього року найшвидший гол у чемпіонаті забито на 7-ій хвилині – пенальті реалізував досвідчений гравець «Думни» (Ременів) Роман Личак (на фото). Торік найшвидшим результативним ударом на 5-ій хвилині відзначився футболіст «Фенікса-Стефано» з Підмонастиря Василь Пушкар, «розписавшись» у воротах новояворівського «Гірника». Більшість голів учасники змагань, що 2017-го, що 2018-го забивали в другому таймі: 2017-го – 12, 2018-го – 9. Вочевидь, це пов’язано з тим, що команди ще тільки втягуються в сезон, грають обережно, приглядаючись одна до одної. Торік у стартовому турі не було жодного «сухого» поєдинку. Цього року в Гійче Жовківського району місцева «Юність» на не найкращому газоні розписала нульову нічию зі львівською «Погонню». Це єдина мирова в турі 1 сезону-2018 (минулого сезону у стартовому турі нічиїх не було).

У 2017-му році в турі 1 дублями відзначилися двоє гравців – Віталій Ільчишин («Енергетик», Добротвір) і Василь Пушкар («Фенікс-Стефано», Підмонастир). У 2018-му таким досягненням поки що може похвалитися лише Віталій Ільчишин, цього разу вже у складі «Миколаєва». Більше 2-ох м’ячів в одній грі першого туру ніхто з гравців ані тоді, ані тепер не забив. Минулого сезону у стартовому турі команди реалізували 2 пенальті з двох, цього – арбітр лише раз призначив 11-метровий штрафний удар, який, як зазначено вище, реалізував Роман Личак. Як і торік, цьогоріч у стартових матчах обійшлося без вилучень.