«Рочин» – володар Кубка Львівщини

18.11.2018 16:18

Футболісти зі Соснівки на останній секунді фінального кубкового матчу вирвали перемогу в ФК «Миколаїв» і поповнили свій клубний музей новим трофеєм.

«Рочин» (Соснівка) – ФК «Миколаїв» 2:1

Голи: Набізада Омар (71); Заліпа Юрій (90+4) – Ігор Балух (23)

Попри те, що фінал Кубку Львівської області з футболу відбувався за доволі прохолодної погоди, на стадіоні «Скіф», де проходив цей поєдинок було неабияк гаряче. Вже зі стартових хвилин обидві команди побігли шукати щастя біля чужих воріт. Здавалося, газон футбольного поля обпікає футболістам п'ятки, настільки жваво вони розпочали очну зустріч.

Перша половина зустрічі була за миколаївцями, котрі в атакувальному плані виглядали привабливіше, ніж «рочинці». Натомість підопічні Володимира Підкіпняка ніяк не могли прошити оборонні редути «містян». Як і належить фіналу, жоден із фіналістів уперто не хотів поступатися. Разом із гравцями серйозно зарядилися дві тисячі вболівальників на трибунах, котрі приїхали зі Соснівки, Миколаєва та інших населених пунктів Львівщини, аби підтримати улюбленців.


Завдяки гучній підтримці і нестримному бажанню виграти дорогоцінний трофей обидві команди подарували видовищний футбол. У першій 45-хвилинці Ігор Балух із метра замкнув передачу Андрія Сагайдака, який на швидкості ввірвався в карну зону суперника – 0:1. За такого рахунку футболісти пішли на відпочинок.

Схоже, під час перерви Володимир Підкіпняк провів у роздягальні зі своїми підопічними серйозну чоловічу розмову, адже на другий тайм вони вийшли більш зарядженими. Спершу суперники обмінювалися контрвипадами, а в середині другого тайму «Рочин» «вигриз» свій гол, який вийшов схожим на гол Балуха. Омар Набізада, котрий отримав приз найкращому гравцеві фінального матчу, в боротьбі заштовхав шкіряного у ворота – 1:1. Нічия, відповідно все розпочалося спочатку, а на футбольному полі стало настільки спекотно, що дехто з уболівальників навіть витирав піт із чола, переживаючи за свою команду.

Наприкінці матчу колектив зі Соснівки насів на ворота Миколаєва і таки вирвав перемогу в надважливому протистоянні. На останній 4-ій компенсованій хвилині номінальні господарі після удару зі штрафного заробили кутовий, який став фатальним для миколаївців. Юрій Заліпа в падінні головою «заліпив» переможний м'яч. 2:1 – одразу прозвучав фінальний свисток, футболісти «Рочина», не стримуючи шалену радість, побігли до власних уболівальників святкувати вольову звитягу і 2-ий у своїй історії Кубок Львівщини.
Таким чином соснівські «бізони» зробили яскравішим цей футбольний рік, що виявився не надто вдалим для «рочинців», оскільки вони вибули з Кубку України серед аматорів, а в аматорській першості пішли на зимову перерву на 6-ій сходинці турнірної таблиці. А команді з Миколаєва, яка цьогоріч завоювала бронзові нагороди в обласному чемпіонаті, можна лише поспівчувати: другий рік поспіль Кубок Львівської області на заключних хвилинах вислизнув із їхніх рук (торік у вирішальному кубковому двобої гравець «Юності» з Верхньої Білки Богдан Адам забив підопічним ВІталія Пономарьова на 90+1-ій хвилині).

Після завершення матчу голова Федерації футболу Львівської області Олександр Шевченко та його перший заступник Ярослав Грисьо вручили учасникам фіналу заслужені нагороди. До слова, у перерві поєдинку також відбулося нагородження переможців та призерів Дитячо-юнацької футбольної ліги Львівщини сезону 2017/18-го років – загалом 13 команд дітей 2004-го, 2005-го, 2006-го, 2009-го та 2010-го років народження отримали пам'ятні медалі та кубки.

Неймовірно видовищний цьогорічний футбольний сезон на Львівщині. Тиждень тому Павло Смолинець із Верхньої Білки на останній секунді поєдинку забив чемпіонський гол у ворота ФК «Мостиська», а тепер такий подвиг удався Заліпі. Чекаємо продовження бенкету вже у матчі за Суперкубок області, що відбудеться між «Рочином» та «Юністю» (Верхня Білка).