«Юність» – «Миколаїв»: думки тренерів

21.03.2019 15:05

У суботу, 23-го березня, на штучному полі стадіону імені Богдана Маркевича у Винниках відбудеться півфінальна зустріч цьогорічного, 20-го за ліком, традиційного турніру пам'яті видатного наставника львівських «Карпат», заслуженого тренера України Ернеста Юста між «Юністю» з Верхньої Білки і «Миколаєвом».

Звітний поєдинок розпочнеться о 13:00. Напередодні цього протистояння інформаційний центр Федерації футболу Львівської області поспілкувався з головними тренерами цих команд.

Богдан КОСТИК, головний тренер «Юності»:
– Відповідно до жеребу, нам випав гідний суперник. Готуємося не лише до півфінального протистояння Меморіалу Ернеста Юста, а загалом до нового сезону, який буде насиченим. Братимемо участь у чемпіонаті та Кубку Львівської області, Кубку України серед аматорів, а також у Кубку чемпіонів Західної України, який улітку планує провести Федерація футболу Львівської області.

Тричі на тиждень тренуємося на штучному полі стадіону імені Богдана Маркевича. У вівторок ми зіграли спаринг з досвідченим учасником аматорської першості України «Малинськом», аби дати більше ігрового часу футболістам, котрі перебувають у нас на перегляді. Наскільки ми готові до ігор, покаже суботній матч. Торік ми з рахунком 3:0 здолали миколаївців у фіналі турніру пам'яті Ернеста Юста. З того часу ФК «Миколаїв» підсилився кваліфікованими гравцями, тому, думаю, наша очна зустріч буде цікавою як для вболівальників, так і для футболістів обох колективів. 

Іван ШУГА, тренер-гравець ФК «Миколаїв»:
– Тренуємося у звичному режимі: вівторок, середа та п'ятниця. Матч із «Юністю» розглядаємо як підготовку до нового чемпіонату. Завжди приємно перемагати, тому ми старатимемося дати бій чинному чемпіону Львівщини з Верхньої Білки. Щоразу налаштовуємося тільки на перемогу. Звісно, хочемо взяти реванш за болючі 0:3 в минулорічному фіналі Меморіалу Ернеста Юста.

Керівництво миколаївського футбольного клубу не ставило перед нами завдання будь-що виграти цей турнір. Ми прагнули пройти якнайдалі в цих змаганнях, щоби в поєдинках зі серйозними суперниками підготуватися до цьогорічного сезону. Перемогти «Юність» можна завдяки концентрації і міцному характеру. Ми підсилилися виконавцями хорошого рівня, тому боротимемося за найвищі результати на всіх фронтах.

Читайте також: «Демня» – «Агрон»: думки тренерів