Україна – чемпіон світу!

15.06.2019 21:00

Збірна України U-20 під керівництвом Олександра Петракова впевнено здолала у фіналі юніорського чемпіонату світу на стадіоні в польському Лодзі корейців і вперше в історії тріумфувала на світовій першості.

Україна – Південна Корея 3:1
Голи: Лі Кан Ін (5) – Супряга (34; 53); Цитаїшвілі (89)
Україна: Лунін, Сафронов, Бондар, Бескоровайний, Конопля, Дришлюк, Хахльов (Чех, 57), Корнієнко, Цитаїшвілі, Булеца (Кащук, 89), Супряга (Сікан, 63)
Південна Корея: Лі Кван Ен, Лі Чі Сол, Кім Хен Ун, Лі Ча Ік, Хван Та Хен, Кім Чун Мін, Кім Се Юн (Ум Вон Сан, 46), Чо Юн Вук (Чон Сен Ін, 67), Чой Юн (Лі Кух Юк, 82), Лі Кан Ін, Ох Се Хун
Уже в дебюті поєдинку корейський гравець після контакту з Данилом Бескоровайним опинився на газоні в карному майданчику України. Переглянувши відеоповтор цього епізоду, арбітр вказав на 11-метрову позначку. Пенальті впевнено реалізував Лі Кан Ін – 0:1. Однак українські футболісти не засмутилися і на 35-ій хвилині відновили рівновагу: після удару українців зі штрафного Владислав Супряга зреагував на відскок м'яча і відправив кулястого у ворота – 1:1.


На старті другого тайму «синьо-жовті» забили вдруге: Супряга, отримавши пас від Юхима Коноплі, реалізував вихід один в один із голкіпером – 2:1. На 71-ій хвилині корейці створили гостроту біля українських воріт Андрій Лунін перевів шкіряного в поперечину, коли кореєць під час кутового небезпечно пробив головою. Незадовго до фінального свистка Георгій Цитаїшвілі промчав із м'ячем лівим флангом і пробив попри стійку в дальній кут воріт, установивши підсумковий рахунок – 3:1.


Команда Олександа Петракова, у складі якої студенти Львівського національного аграрного університету Данило Сікан та Олег Веремієнко – чемпіон світу! Пишаємося нашими хлопцями і вітаємо їх із цим вагомим досягненням! Талановите підсилення для національної збірної України!