Змагання у пам'ять про Олега Русина

15.08.2019 16:28

У середу, четвер та п'ятницю, 21-23-го серпня, в Новояворівську, Яворові та Шклі Яворівського району відбудеться третій за ліком турнір із футболу пам’яті Олега Русина.

Цьогоріч участь у змаганнях візьмуть 12 команд дітей 2005-2006-го років народження. На першому етапі вони будуть розподілені на 3 групи по 4 колективи.

Група А гратиме в Новояворівську: ФСК «Янтарний» (Новояворівськ), ДЮСШ Дрогобич, ФК «Львів», ФК «Зінедін» (Ужгород). Група Б гратиме в Яворові: ДЮСШ «Янтар» (Новояворівськ), «Скала» (Моршин), «Карпати» (Брюховичі), «Янів» (Івано-Франкове). Група В свої поєдинки проведе у Шклі: ФК «Шкло», СДЮШОР-4 (Львів), «Динамо» (Львів), ДЮСШ Миколаїв.

Матчі кожного ігрового дня розпочинаються о 10:00. Фінальна гра відбудеться в п'ятницю, 23-го серпня, о 14:00 на новояворівському стадіоні імені Олега Русина. Запрошуємо вболівальників на трибуни підтримати учасників турніру!

Олег Орестович Русин народився 16-го липня 1996-го року в Новояворівську Львівської області. У 2002-2011-му роках навчався в Новояворівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2. 2011-го вступив у художнє професійно-технічне училище №14 у селищі Івано-Франкове, а у 2014-му, здобувши повну загальну освіту, закінчив його.

В 10-річному віці одночасно відвідував секції боксу (тренер Василь Дмитрович Калітовський) і футболу, в якій був капітаном команди (тренери Юрій Семенович Тріска і Дмитро Романович Кондра, котрий сьогодні тренує новояворівський «Гірник» у Прем’єр-лізі Львівщини).

За короткий проведений у футболі час Олег перемагав у різноманітного рівня турнірах серед дітей та юнаків. Серед дорослих у 2013-му став чемпіоном Першої ліги Львівської області з футболу у складі ФК «Гірник-Новояворівськ» і захищав честь Новояворівська в сезонах 2014-2015-го років. У 19-річному віці розпочав тренувати юнацьку команду. 15-го липня 2016-го року хлопець трагічно пішов із життя, не доживши дня до свого 20-річчя…

Олег Русин – рідний брат нападника київського «Динамо» Назарія Русина, котрого нещодавно взяла в оренду луганська «Зоря». До слова, свій перший забитий м’яч у складі «динамівців» (на груповому етапі Ліги Європи у ворота албанського «Шкендербеу») Назарій присвятив Олегу.