Нове життя «Торпедо»

19.05.2018 23:00

На стадіоні у Львові на вулиці Золотій відбувся масштабний футбольний турнір «Кубок відродження «Торпедо» за участю 12-ти дитячих команд.

Команди, сформовані з дітей 2006-2007-го років народження, розподілили на 4 групи по 3 колективи в кожній. Група 1: «Галичина» (Львів) – 6 очок, «Скала» (Стрий) – 3, «Стандарт» (Львів) – 0. Група 2: «Думна» (Ременів) – 4, «Динамо» (Львів) – 3, «Торпедо» (Львів) – 1. Група 3: «Янтарний» (Новояворівськ) – 4, «Прайд» (Львів) – 4, «Вікторія» (Львів) – 0. Група 4: «Пошук» (Львів) – 4, «Покрова» (Львів) – 4, «Спортовець» (Трускавець) – 0. У матчі за 3-4-те місця «Янтарний» упевнено здолав «Думну» з рахунком 3:0. У фіналі зійшлися «Пошук» і «Галичина». Після 1:1 в основний час глядачі могли насолодитися драматичною серією післяматчевих пенальті, в якій тріумфували «пошуковці» – 5:4. Переможець і призери змагань отримали медалі, грамоти, кубки та солодкі подарунки.

Окремо відзначено кращих воротаря турніру (Артем Стеців, «Галичина»), захисника (Валентин Нирков, «Янтарний»), півзахисника (Денис Сирош, «Стандарт») та гравця (Денис Антохів,  «Пошук»). Радість від спортивного дійства не зіпсувала навіть похмура прохолодна погодна з дощиком. Цей захід поклав почин відновленню стадіону «Торпедо», який веде свою історію з 1930-их років. Перед стартом турніру близько 300 небайдужих львів’ян, серед яких громадські активісти, депутати Львівської міської ради, мешканці вулиці Золотої, на якій розміщена арена, влаштували толоку під гаслом «Торпедо – львів’янам!», привівши стадіон до ладу.

«До цієї акції долучилося чимало громадських організацій Львова, спортивних федерацій, ватерпольний клуб «Динамо» (Львів), усіх одразу й не перелічиш, – розповіла інформаційному центру Федерації футболу Львівської області заступник голови ГО «Громадська надія», що є одним з ініціаторів оновлення «Торпедо», Лейла Мелесова. – В нас надзвичайно згуртована громада: позбирали сміття, покосили траву, встановили лавочки, відновили старі турніки. «Торпедо» був у приватній власності. Згодом його передали «Банку Львів» як заставу за борги по кредитах. Депутати Львівської міськради Віталій Свіщов та Сергій Івах працюють над поверненням стадіону громаді. Наскільки мені відомо, банк погодився продати арену місту, залишилося лише визначити ціну. Якщо все вдасться, це буде досить потужний спортивний об’єкт. Також хочемо залишити тут відпочинкову зону для місцевих мешканців».

«Коли «Торпедо» повернуть громаді міста, ми зможемо залучити кошти програми Міністерства регіонального розвитку і Федерерації футболу України для заміни газону, встановлення трибун, освітлення, ремонту роздягалень стадіону, – наголосив голова Федерації футболу Львівської області Олександр Шевченко. – Тоді тут регулярно можна буде проводити різноманітні турніри, зокрема дитячі. Я дуже хочу, щоби діти мали більше місць для відточування власної спортивної майстерності, і при цьому не доводилося платити за користування полями. Після реконструкції на «Торпедо» також зможуть грати і дорослі команди, матимемо можливість організовувати тут не лише футбольні змагання. Активісти спільно з депутами міськради почистили територію арени і запросили нас провести дитячий турнір. Я бачу запал людей, які це все організували і з задоволенням прагнуть продовжувати розпочате. Це подія для міста. Федерація футболу Львівської області підтримуватиме їх і сприятиме тому, аби стадіон «Торпедо» отримав нове дихання».