Павло ГОРДІЙЧУК: «Нам до снаги знову стати чемпіонами»

04.10.2019 12:36

Минулого туру 29-річний центральний півзахисник «Юності» з Верхньої та Нижньої Білок Павло Гордійчук, який під час літньої перерви в чемпіонаті поповнив склад «хвостатих», оформив переможний дубль у виїзному протистоянні з новояворівським «Гірником» (2:0).

Таким чином новачок «білок» уже відзначився 3-ма голами в чемпіонаті Прем’єр-ліги Львівщини й одним у Кубку аматорів України.

За плечима Павла чималий досвід виступів на професіональному рівні не лише в Україні, а й за кордоном: він, зокрема, пограв за львівські «Карпати», київську «Оболонь-Бровар» та польські команди.

Інформаційний центр Федерації футболу Львівської області поспілкувався з досвідченим футболістом. 

– Павле, початок другого тайму матчу з «гірниками» вийшов драматичним: голкіпер «Юності» Андрій Жук не впорався з нервами й отримав червону картку. Однак навіть у меншості «білки» завдяки Твоєму красеню-голу зі штрафного подвоїли свою перевагу.
– Поєдинок у Новояворівську вийшов важким. Оскільки зараз ми граємо в режимі «дві гри на тиждень» (в обласному чемпіонаті й Кубку України серед аматорів), утома далася взнаки. Тренери готували нас до такої гри. Вилучення Жука зробило команду ще міцнішою, тож усі максимально виклалися на футбольному полі і здобули переможний результат. Завжди приємно забивати голи, але найголовніше, що команда виграла. В мить перемоги не важливо, хто саме забив.

– Чи часто Ти забиваєш зі стандартів? Можливо, акцентовано працюєш над цією складовою гри?
– Зі штрафних я неодноразово забивав і раніше. На тренуваннях зараз не відпрацьовую виконання стандартних положень, але в попередніх командах працював над цим. Наставник «Юності» Богдан Костик перед кожним матчем визначає гравців, які виконуватимуть штрафні.

– Хто запросив Тебе до колективу з Верхньої та Нижньої Білок?
– Мене запросив головний тренер Богдан Костик. Я приїхав на тренування, де був президент «Юності» Олександр Вікторович Ролько. Ми переговорили і швидко дійшли згоди в питанні мого переходу. Перед цим я захищав кольори польського «Каліша». Захотів повернутися на деякий час додому, ближче до сім'ї.
 «Юність» (Верхня/Нижня Білка) – єдиний представник Львівщини в Кубку України серед аматорів сезону-2019/2020. «Білки» вже успішно подолали дві кубкові стадії і тепер у чвертьфіналі 9-го і 16-го жовтня поміряються силами з оржівським «ОДЕКом». Що Тобі відомо про цього суперника? 
– «ОДЕК» – боєздатна команда з хорошими виконавцями. Не даремно оржівці одноосібно очолюють турнірну таблицю аматорської першості України. Та незважаючи на це, ми зобов’язані обігравати колектив із Оржева. Наше завдання в Кубку аматорів – пройти якомога далі.

– Тривалий час «Юність» із Верхньої та Нижньої Білок лідирувала в обласному чемпіонаті. Однак поразка 0:3 «Миколаєву» відкинула «білок» на 3-тє місце й ускладнила їм боротьбу за золоті медалі. На Твою думку, зважаючи на матчі, що залишилися, вашій команді під силу підтвердити реноме чемпіона? Вочевидь, у цьому плані визначальною стане зустріч із «Демнею», що відбудеться 24-го жовтня?   
– Матч із «Демнею» нічим не відрізнятиметься від інших ігор. У кожному поєдинку ми прагнемо перемоги, аби потішити власних уболівальників. У нас кожна гра як остання. Не важливо, з ким ми граємо – з лідером, чи з командою, яка перебуває на останьому місці. Звісно, нам до снаги стати чемпіонами і цього року. Я впевнений, що боротьба за «золото» триватиме до заключого туру.