Футбольні зірки України-2019

03.12.2019 17:14

На НСК «Олімпійський» відбулася урочиста церемонія нагородження «Футбольні зірки України»-2019 – спільний проект Української асоціації футболу та Всеукраїнської асоціації футболістів-професіоналів, в якому взяв участь Голова Федерації футболу Львівської області Олександр Шевченко.

Під час церемонії було названо переможців у низці номінацій і вручено спеціальні відзнаки за найуспішніші футбольні проекти 2019-го року.

До вашої уваги список лауреатів-2019.

Найкраща футбольна школа
Академія ФК «Шахтар» Донецьк

Найкраща молода футболістка (віком до 19-ти років)
Юлія Христюк («ЕМС-Поділля» Вінниця)

Найкращий молодий футболіст (віком до 21-го року)
Віталій Миколенко («Динамо» Київ)

Автор найкращого гола
Надія Іванченко (дівоча збірна України WU-17)
Найкращий гравець із футзалу
Кирило Ципун (МФК «Продексім» Херсон)

Найкращий гравець із пляжного футболу
Андрій Неруш («Євроформат-Бодон», «ВІТ»)

Найкращий гравець у студентському футболі
Юрій Заставецький (Тернопільський національний педагогічний університет)

Найкращий гравець з інвалідністю
Дмитро Українець (Київ)

Найкращий арбітр
Віктор Копієвський (Кропивницький)

Найкращий голкіпер серед жінок
Катерина Самсон («Житлобуд-2» Харків)
Найкращий голкіпер серед чоловіків
Андрій П'ятов («Шахтар» Донецьк)

Найкращий легіонер
Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія)

Найкращий тренер жіночих команд
Роман Заєв («Восход» Стара Маячка)

Найкращий тренер чоловічих команд
Андрій Шевченко (головний тренер національної збірної України)

Найкращі 11 (жінки)
Катерина Самсон, Крістіне Алексанян, Анастасія Вороніна, Ірина Подольська, Ольга Басанська, Оксана Білокур, Надія Куніна, Юлія Шевчук, Дар’я Апанащенко, Вікторія Гірин, Яна Калініна

Найкращі 11 (чоловіки)
Андрій Пятов, Олександр Караваєв, Микита Бурда, Микола Матвієнко, Віталій Миколенко, Марлос, Тарас Степаненко, Віталій Буяльський, Віктор Циганков, Тайсон, Мораес
Найкраща футболістка
Дар’я Апанащенко («Житлобуд-1» Харків)

Найкращий футболіст
Тайсон (ФК «Шахтар» Донецьк)

Також були вручені спеціальні відзнаки: «Найкращому тренеру молодіжних команд» – Олександру Петракову; «За впровадження світового проекту – відкриття першої в Україні мережі соціально-спортивних шкіл фонду «Реал Мадрид» – громадській організації «Епіцентр – дітям»; «За розвиток жіночого футболу» – турнір «Кубок надій – майбутні чемпіонки» – Асоціації жіночого футболу України.

«2019-ий рік подарував українським уболівальникам яскраві емоції від гри наших команд та чудові результати роботи на різних напрямках розвитку футболу. Окремо дякую нашим найкращим уболівальникам у світі і прошу їх готуватися до не менш відповідального нового футбольного року, в якому на нашу національну збірну чекає не менш складне випробування – фінальна частина Євро-2020. Насиченим і цікавим буде наступний рік і для всіх українських збірних, яких у нас аж 21. Вони є частиною нашої футбольної спільноти, і їм теж потрібна увага та підтримка», – зазначив президент Української асоціації футболу Андрій Павелко.

Він подякував усім, хто бере активну участь у розвитку спорту номер один нашої країни, зокрема всім регіональним федераціям і їхнім керівникам за чудову роботу з розвитку футболу на місцях.