Тренерський В-диплом УЄФА – у Львові!

09.12.2019 17:47

У приміщенні Федерації футболу Львівської області відбулася офіційна презентація пілотного курсу з навчання тренерів за програмою В-диплом УЄФА, реалізацію якого, згідно з рішенням Виконкому Української асоціації футболу, у Львові здійснює Навчальний центр ФФЛ

До цього отримати тренерський диплом відповідної категорії можна було лише в Києві, а відтепер це завдяки старанням Голови Федерації футболу Львівської області Олександра Шевченка та відповідної ініціативної групи можна зробити і в місті Лева.
«Я патріот Львівської області, люблю свій край. Хочу, щоби ми були найкращими в Україні, прагну, щоби все найкраще було у Львові, зокрема і навчання тренерів за програмою В-диплому УЄФА. Таким чином фахівцям із західних регіонів, які бажають підвищити свою кваліфікацію, значно зручніше їхати до Львова, а не до Києва», – підкреслив Олександр Якович.

Відповідальний за реалізацію цієї програми Богдан Хоркавий ознайомив представників провідних дитячо-юнацьких клубів, шкіл та академій Львова зі структурою навчання і детально розповів про його особливості. Він наголосив, що диплом категорії В дає можливість тренерам очолювати аматорські і дитячо-юнацькі команди, а також працювати асистентами наставників футбольних колективів Першої і Другої ліг України.

«Ми цілком дозріли до такого кроку, адже маємо у Львові хороших фахівців на тренерській ниві, яким потрібно розвиватися. Проходити навчання на тренера за програмою В-дилому УЄФА у Львові можуть не лише львів'яни і мешканці Львівщини, а й представники інших регіонів України, а також іноземці, які володіють українською мовою»,  зазначив Богдан Хоркавий.
Навчальний центр Федерації футболу Львівської області (НЦ ФФЛ) упродовж багатьох років реалізує освітні програми та успішно проводить курси підвищення кваліфікації тренерів із футболу під егідою Української асоціації футболу. Його робота здійснюється в тісній співпраці з Центром ліцензування Української асоціації футболу (директор Шамардін Валерій Миколайович – доктор наук із фізичного виховання  і спорту, професор).

Особливостями нашого регіону є наявність спеціалізованого вищого навчального закладу у галузі фізичної культури і спорту – Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського (ректор Приступа Євген Никодимович доктор педагогічних наук, професор), в якому з 1976-го року як окрема структурна одиниця успішно функціонує Кафедра футболу (завідувач Лапичак Ігор Євгенович кандидат наук із фізичного виховання і спорту, доцент).

Викладачі ЛДУФК та провідні фахівці нашого регіону активно залучаються до викладання навчальних дисциплін на освітніх курсах НЦ ФФЛ,  що дозволяє забезпечувати високий рівень викладання для наших слухачів. НЦ ФФЛ має хороший досвід у проведенні навчання за програмою В-диплом УЄФА.

В період 2006-2009 років на базі цього центру проводилися курси за цією програмою. Активними ініціаторами їхнього проведення тоді були тодішній директор ЦЛ ФФУ Дулібський А.В. та тодішній завідувач Кафедри футболу ЛДУФК Фалес Й.Г. У той період НЦ ФФЛ добре зарекомендував у викладанні цієї програми. 

Безумовно, найбільшим активом центру є його випускники. Тренери, які проходять навчання за програмою С-диплом ФФУ у НЦ ФФЛ завжди якісно вирізняються своїми знаннями, коли проходять подальше навчання за програмами «В», «А», «Про» у Центрі ліцензування ФФУ. Власне, якість знань випускників є найпереконливішим аргументом для успішного розвитку Навчального центру Федерації футболу Львівської області.
Тож Навчальний центр Федерації футболу Львівської області приймає документи для проходження співбесіди щодо зарахування на навчання тренерів за програмою В-диплом УЄФА у Львові.

Для зарахування на навчання за програмою В-диплом УЄФА (повний курс) необхідно надати документи Навчальному центру Федерації футболу Львівської області за адресою: 79008, м. Львів, площа Стефана Яворського, 1.

Контактні особи та телефони:

Грисьо Ярослав Антонович +380677506200

Хоркавий Богдан Васильович +380676814385

Понайда Степан Ількович +380673415735 або за електронною адресою: educffl@gmail.com 

Приймаємо тільки повний список документів! Ксерокопія трудової книжки повинна бути завірена печаткою відділу кадрів. До розгляду приймається лише весь пакет документів, згідно зі списком!
 
1. Лист-заява від клубу (у випадку, якщо клуб направляє тренера та сплачує начання) або лист-рекомендація від клубу або ж організації, якщо тренер подає документи самостійно).

2. Приватна заява кандидата на навчання (завантажити Додаток 1)

3. Резюме кандидата (завантажити Додаток 2) – заповнювати обов'язково!

•Футбольна кар'єра з чітким зазначенням року (з … по), футбольний клуб, ліга. (Додаток 3)
•Досвід роботи тренером у професійних та/або аматорських клубах, дитячих командах і т.п. (Додаток 3)
•Якщо «С»-диплом та ліцензія були видані не Федерацією футболу України, а Національною асоціацією з футболу іншої країни члену УЄФА, необхідно надати дозвіл цієї Національної футбольної асоціації на навчання у Центрі Ліцензування Асоціації футболу України. (Бланк дозволу Додаток 4)  

4. Кольорове фото, виконане цифровим камерою.

5. Ксерокопія українського паспорту (перша, друга сторінки та прописка).

6. Ксерокопія закордонного паспорта (перша сторінка).

7. Ксерокопія диплому про вищу спеціальну (спортивну) освіту.

8. Ксерокопія трудової книжки зі стажем роботи (першу та всі сторінки, де є запис про роботу тренером чи гравцем).

9. Ксерокопія «С»-диплому та ліцензії УЄФА (обов'язково).

10. Медична довідка про стан здоров'я та дозвіл доктора про допуск до практичних занять із футболу.