Міжнародне «срібло» збірної України з футзалу

16.01.2020 13:13

Жіноча збірна України під керівництвом головного тренера Олега Шайтанова стала срібним призером першого міжнародного футзального турніру «Lviv Freedom Cup», матчі якого відбулися у спортивному залі львівського Палацу спорту «Галичина».

У фінальному поєдинку наші дівчата з рахунком 2:4 поступилися Італії, яка стала переможцем цих змагань. У дебюті зустрічі команди обмінялися гострими моментами, поціливши в каркас воріт. Українки жваво розпочали гру і вже на 5-ій хвилині вийшли вперед: після розіграшу кутового м'яч у сітку п'ятою відправила Ксенія Гриценко  1:0.

Однак у другій половині першої 20-хвилинки італійки перехопили ініціативу і через 7 хвилин Сара Бутіма потужним ударом із гострого кута відновила рівновагу  1:1. Перед самісінькою перервою вона оформила дубль, довівши справу до 1:2.

На старті другої половини матчу голкіперка збірної України Вікторія Кислова у власних володіннях не за правилами зіграла проти суперниці, за що арбітр призначила 6-метровий штрафний удар у ворота «синьо-жовтих». Вирок реалізувала Федеріка Беллі – 1:3.

На 6-ій хвилині другого тайму дівчата з Апеннін забили вчетверте  1:4. Навіть за такого розвитку подій наші красуні не засмутилися й активно шукали щастя біля чужих воріт. За хвилину до фінального свистка Анна Шульга дальнім ударом установила остаточний результат – 2:4.

До слова, музичного «перцю» поєдинку додав гурт Tornado Brass Band.

Далі відбулося урочисте нагородження, в якому взяли участь президент Асоціації футзалу України Сергій Владико, президент Асоціації футзалу Львівщини Мирослав Хом'як, начальник управління молоді та спорту Львівської міської ради Антон Нікулін, заступник начальника управління фізичної культури і спорту Львівської облдержадміністрації Андрій Тур, заступник Голови Львівської Асоціації футболу Ростислав Заремба, заступник виконавчого директора ЛАФ Андрій Смольський. Вони вручили переможцю і призерам кубки й ексклюзивні подарунки.

Гравці львівського футзального клубу «Енергія» вручили футзалісткам усіх 6-ти збірних, які взяли участь у «Lviv Freedom Cup-2020», букети квітів.

За підсумками турніру обрано найкращих гравців у кожній із команд.

Збірна Чехії: Ірена Седлачікова.
Збірна Угорщини: Габріелла Кота.
Збірна Фінляндії: Емілія Йокісало.
Збірна Словаччини: Нікола Рибанська.
Збірна України: Анна Шульга.
Збірна Італії: Рената Адаматті.
Окрім цього, визначено переможців у номінаціях.

Найкращий воротар: Яна Червікова (збірна Словаччини).
Найкращий бомбардир: Ксенія Гриценко (збірна України).
MVP: Cара Бутіма (збірна Італії).

Вони отримали спеціальні відзнаки.

РЕЗУЛЬТАТИ ВСІХ МАТЧІВ ТУРНІРУ

Груповий етап

Група А
Україна
Угорщина
Фінляндія

Група В
Чехія
Італія
Словаччина
Італія – Словаччина 6:0
Україна – Угорщина 5:1

Словаччина – Чехія 4:2
Фінляндія – Угорщина 1:1

Україна – Фінляндія 5:2
Чехія – Італія 1:8

Стикові матчі
Матч за 5-те місце Угорщина  Чехія 0:0 (за пенальті: 3:2)
Матч за 3-тє місце Фінляндія  Словаччина 3:5

Фінал
Україна  Італія 2:4

Світлини Романа ЛАЗУРАКА.