Тренерські курси: новий рівень

24.02.2020 17:47

У Львові розпочалося навчання тренерів за програмою В-диплом УЄФА, яке здійснює Навчальний центр Львівської Асоціації футболу спільно з Українською асоціацією футболу.

В розмові з інформаційним центром ЛАФ відповідальний за реалізацію цієї програми Богдан Хоркавий розповів, що диплом категорії В дає можливість тренерам очолювати аматорські, дитячо-юнацькі команди, команди Другої ліги України, а також працювати асистентами наставників футбольних колективів Першої ліги України.

З його слів, відповідне навчання проходитиме близько півроку під керівництвом кваліфікованих викладачів у групі, в яку входять 32 слухачі. Серед них є відомі у футбольних колах особистості: брати Борис і Григорій Баранці, котрі свого часу, зокрема, захищали кольори «Львова», львівських «Карпат», винниківського «Руху», а сьогодні грають за ФК «Миколаїв» на Меморіалі Ернеста Юста, та батько гравця національної збірної України Романа Яремчука, тренер дитячо-юнацької футбольної школи «Львова» Олег Яремчук.
Із вітальним словом до слухачів тренерських курсів звернулися Голова Львівської Асоціації футболу Олександр Шевченко, який ініціював упровадження програми В-диплому УЄФА в місті Лева, та його перший заступник Ярослав Грисьо.

«Така подія знакова для нашого краю, – наголосив Олександр Якович. – Тепер фахівці із західних регіонів можуть навчатися за програмою В-диплому у Львові, а не лише в Києві, як раніше. Це означає, що вже завтра в нас буде більше молодих наставників, які готуватимуть кваліфікованих футболістів».

Богдан Хоркавий зазначив: диплом тренера категорії В визнається всіма країнами, які входять в УЄФА. Під час навчального курсу слухачі отримуватимуть чимало індивідуальних практичних завдань, контрольних і реферативних робіт.

У ході навчання основний акцент буде зроблено на футбольній тактиці, техніці, фізіології і психології, За інформацією Богдана Васильовича, заключний екзамен тренерських курсів за програмою В-диплому УЄФА заплановано на 5-те червня.

Світлини Михайла ПАХОЛЮКА.