Меморіал Юста-2020: команди на карантині

19.03.2020 16:06

З метою запобігання поширенню коронавірусу в нашій країні український уряд запровадив обмежувальні заходи. Вони торкнулися всіх сфер життя, в тому числі футболу.

Наразі футбольні поєдинки всеукраїнського, обласного, міського і районних рівнів перенесені на невизначений термін, зокрема й чвертьфінальні матчі цьогорічного турніру пам'яті видатного наставника львівських «Карпат» Ернеста Юста, титульним спонсором якого є компанія «Favbet».

У розмові з наставниками команд інформаційний центр Львівської Асоціації футболу дізнався, як чвертьфіналісти цьогорічного Меморіалу Юста підтримують форму в період карантину.

Богдан КОСТИК, головний тренер «Юності» (Верхня/Нижня Білка):
– Минулої суботи, на яку раніше було заплановано чвертьфінал Меморіалу Ернеста Юста, ми провели у Винниках двостронню гру і пішли на карантин. Футболісти готуються вдома індивідуально. Далі прийматимемо рішення, відштовхуючись від ситуації. До цього треба ставитися відповідально. Граємо для вболівальників, тож я не бачу змісту проводити поєдинки без глядачів.

Зрозуміло, що коли відновляться тренування, перейдемо на трав'яне покриття. Перед нами стоїть завдання – перемагати в кожному матчі. Проте здоров'я перш за все. 

Наш суперник у чвертьфіналі – «Кар'єр-Дністер», у складі якого є досвідчені гравці. Очікуємо цікавого протистояння. Всі хочуть дограти Меморіал Юста і розпочати обласний чемпіонат, але, на жаль, не все залежить від нас.

Віталій ПОНОМАРЬОВ, головний тренер ФК «Миколаїв» та ФК «Миколаїв-2»:
– У вівторок ми побігали і на найближчі два тижні пішли на карантин. Наразі хлопці займаються самостійно. Так, уболівальникам сумно без футболу, однак життя людей важливіші за будь-що.

Зараз карантин в усьому світі, потрібно уникнути захворюваності. В «Миколаєві» всі чітко усвідомлюють складність ситуації, яка склалася.

В індивідуальному режимі готуємося до чвертьфіналу Меморіалу Ернеста Юста й чемпіонату Львівської області. На мою думку, цьогоріч у чемпіонаті Прем'єр-ліги Львівщини не буде чітко виражених фаворитів, як торік, кожен колектив зможе забрати очки в суперників. У жодній зустрічі не можна розслаблятися.   

Степан МИХАЛЬЧУК, головний тренер СКК «Демня»:
– Наша команда законослухняна, як і вся Україна. Ми дотримуємося приписів Кабінету Міністрів. До карантину востаннє тренувалися минулої середи. Далі розпочали працювати індивідуально.

Два місяці ми готувалися, знайшли порозуміння в команді, і не лише на футбольному полі. А тепер усе доведеться розпочинати майже з нуля. Але така доля всіх європейських команд. Зараз футбол для всіх відійшов на другий план.

З оптимізмом чекаємо швидкого вирішення цієї проблеми, продовження Меморіалу Ернеста Юста, а, вочевидь, після Великодня і початку нового обласного чемпіонату. Головне, щоби всі були здорові.

Віталій ЛОБАСЮК, головний тренер ЛСК «Погонь»:
– Ми дотримуємося букви закону. Як відомо, в період карантину не можна збиратися більше десяти людей. Це по-перше. По-друге, наразі немає де тренуватися. Наші хлопці –  професіонали, вони самостійно підтримують свою форму. Всі переживають за власні сім'ї, за рідних і близьких.

Дивіться, що робиться в світі! Єврокубки і чемпіонат Європи перенесли. Без сумніву, зараз футбол відійшов на другий план у всіх відношеннях. Усі футбольні люди, які чогось досягли, стараються допомогти своєму регіону.

Ми дійшли до чвертьфіналу Меморіалу Ернеста Юста. Зрозуміло, що на цій стадії не може бути слабких суперників. Як тільки відновиться цей турнір, детально готуватимемося до дуелі з «Миколаєвом» і підкорення нових вершин. Головне, аби було здоров'я. 

Володимир ПІДКІПНЯК, головний тренер ФСК «Самбір»:
– До 3-го квітня ми на карантині. Перед цим тренувальне заняття в нас було в неділю, 15-го березня. У вайбері в командній групі ми поширили інформацію, щоби футболісти індивідуально підтримували власну фізичну форму – пробіжка, гнучкість, качання пресу, відтискання.

Всі спортсмени, кожен розуміє, що потрібно тримати себе в тонусі, аби підійти до тренувань із підготовленими м'язами й уникнути травм.

Ситуація, яка виникла не лише в Україні, а й у цілому світі, доволі серйозна. Маємо зробити все для того, аби ми і наші сім'ї залишалися здоровими.

Так, часу на підготовку до обласного чемпіонату буде обмаль. У «Самборі» на 90% оновився склад команди. Відповідно ми перебуваємо в пошуку: підбираємо гравців, награємо тактичні схеми. На жаль, зараз не можемо продовжувати в цьому руслі... Наразі все в підвішеному стані. Треба відкарантинитися.

За рік важко збудувати нову боєздатну команду. Самбір – футбольне місто, тож цього сезону в чемпіонаті ми боротимемося за першу трійку-четвірку команд, а курчат рахуватимемо після осені.

Василь ЛОПУШАНСЬКИЙ, головний тренер «Кар'єра-Дністра» (Торчиновичі/Старий Самбір):
– У процесі підготовки до чвертьфінальної гри Меморіалу Ернеста Юста з «Юністю» з Верхньої і Нижньої Білок у середу, 11-го березня, ми зіграли спаринг із відниківським «Темпом» на стадіоні «Сокіл» у Львові, в якому перемогли з рахунком 3:0. Після того наша команда пішла на карантин, наразі не збираємося на тренування.

Взяли вимушену паузу, перебуваємо в очікуванні. Не знаємо, що буде далі. Життя людини вартісніше, ніж футбол. Як будуть усі здорові, буде і футбол. 

Читайте також: Результати жеребкування чвертьфіналу Меморіалу Юста-2020