Не нудний карантин: поради футболістів

26.03.2020 16:47

Футболісти Прем'єр-ліги Львівщини розповіли, які фільми дивитися, яку музику слухати, які книги читати, та й загалом, що робити, аби період карантину був корисним і не здавався нудним. Можливо, щось і вам припаде до душі.

Роман БОЙКО, гравець ЛСК «Погонь»:
– Оскільки карантин продовжили до 24-го квітня, то за цей час можна переглянути половину кінематографу (посміхається – ред.). Я полюбляю трилери з непередбачуваними кінцівками: «Пляж» бельгійського виробництва, «Полювання», «Спліт», «Сяйво», «Сім». Зараз якраз зоряний час книжок. Рекомендую для прочитання біографію Ліонеля Мессі авторства Ґільєма Балаґе, «Сила волі. Шлях до влади над собою» Келлі Макґоніґал, яку, до речі, зараз читаю.

Займіть себе справами, які завжди відкладали: вивченням англійської мови, знання якої ніколи не буде зайвим, прослуховуванням усіляких навчальних або документальних подкастів (це дуже цікава штука) або ж освоєнням речей, про які давно думали.

Звичайно, я не забуваю про спорт і фізкультуру, адже треба тримати себе в формі, аби підійти до нового чемпіонату більш-менш в оптимальних кондиціях, а у процесі змагань фізика набереться. Раджу ввечері в навушниках під улюблені композиції бігати крос, робити оздоровчо-фізичну підготовку й отримувати від цього задоволення! Зичу всім здоров'я, терпіння і кохання в цей період нашого життя! Бережіть себе і своїх рідних!

Степан ГІРСЬКИЙ, гравець ФК «Юність» (Гійче/Куликів):
– Буквально вчора я закінчив читати першу частину роману «Атлант розправив плечі» Айн Ренд. Уже горю бажанням прочитати наступні дві частини. Власне, замовив їх через Інтернет, оскільки всі книгарні наразі теж на карантині. Ця книжка доречна в наш час. Вона вчить не втрачати віри в себе, саморозвиватися, навчатися і долати перешкоди.

Щодо кіно, раджу для перегляду «Аутсайдери», «Засновник», «Найкраща пропозиція», а для підняття настрою – старий український фільм «Пропала грамота». З нетерпінням чекаю виходу нових сезонів телесеріалів «Мільярди», «Гострі Козирки» та «Паперовий будинок».

Із музики слухаю лише українське. Зараз найбільше до вподоби пісні Sonya Kay. Також не забуваю про власну фізичну форму  щоранку пробіжка або катання на велосипеді. А загалом найбільше люблю проводити час зі своєю сім‘єю, бавитися з донечками. Вони, напевно, єдині, хто радіє карантину і тому, що татко цілими днями вдома.
Борис БАРАНЕЦЬ, гравець ФК «Миколаїв»:
– Карантин для кожного став часом, коли можна зайнятися справами, на які зазвичай не вистачає часу. Можна прочитати книжку, яку хотів прочитати раніше, відкрити для себе нове хобі, подивитися улюблений фільм або ж щось із новинок. Рекомендую переглянути кінострічку, яка, напевно, багатьом знайома – «Гладіатор». Дивлюся її на одному диханні, настільки вона захоплююча. Мені до вподоби й інші фільми за участю Расела Кроу, зокрема «Людина зі сталі», «Робін Гуд».

Карантин дав мені можливість дещо змінити звичний для мене квапливий спосіб життя на спокійніший, приділити час сім‘ї та грі з дітьми. Залишайтеся вдома! Будьте здорові!

Костянтин ДЕРЕВЛЬОВ, гравець ФК «Кар'єр-Дністер» (Торчиновичі/Старий Самбір):
– Під час карантину я пропоную підтримувати форму в домашніх умовах. Є чимало вправ на карематі, якими можна тримати себе в формі і не набрати зайвих кілограмів. Звичайно, без кіно ніяк. Ми з дружиною любимо дивитися кримінальні фільми, трилери, драми, зокрема, кінострічку, яку зараз, вочевидь, переглянули більшість українців – «Заражені».

Рекомендую для перегляду «Невидимий гість», «Небезпечна гра», «Слоун»,  «Лофт», «Велика гра». Бажаю всім здоров'я! Я впевнений, що ми спільними зусиллями переможемо вірус, і все стане на свої місця. З нетерпінням очікую повернення футболу на стадіони і відновлення чемпіонатів.

Артур ТЕМІРОВ, гравець СКК «Демня-Фенікс» (Підмонастир):
– Зараз я здебільшого сиджу вдома. Намагаюся раз у два дні бігати кроси в лісі, підтримувати власну форму. Під час карантину випала чудова нагода побути більше часу з сім'єю, дітьми. Моя порада: частіше телефонуйте своїм батькам, якщо вони не поруч. Мабуть, прийшов час, коли людству необхідно переосмислити сенс свого існування.

Доволі рідко дивлюся фільми. Нещодавно переглянув класну юридичну драму «Просто помилувати». З музики слухаю все підряд. До речі, ще в період карантину наполегливо доробляю вдома ремонт (посміхається – ред.).

Мар'ян БУРМАС, гравець ФК «Миколаїв»:
– Із фільмів і телесеріалів раджу переглянути «Форсаж», «Відпадний препод», «Супер нянь», «Гол» (усі частини цих кінострічок), «На драйві», «Охоронець кіллера», «Пеле», «Поза грою», «Кухня», «Мажор». Музику слухаю ту, яка найбільше подобається, можна пошукати щось цікаве в топ-50 «Shazam». У період карантину рекомендую скласти для себе графік управ для фізичної підготовки, аби не набрати зайвих кілограмів. Головне – дотримуватися правил карантину і залишатися вдома.

Павло ГОРДІЙЧУК, гравець ФК «Юність» (Верхня/Нижня Білка):
– У час карантину я дивлюся фільми, граємо з сином у різні ігри і вчимо уроки. Мені до вподоби такі кінострічки як «Законослухняний громадянин», «План утечі» та «Ілюзія обману». Ретельно дотримуйтеся правил гігієни, будьте добрішими та відповідальнішими – і все буде добре!
Іван ДИКИЙ, гравець ФК «Юність» (Гійче/Куликів):
– Зараз на ринку дуже багато книг на різну тематику, є з чого вибирати. Мені подобаються біографії гравців і тренерів, цікаво дізнаватися, як вони проходили свій шлях, ставали кращими, від чого відмовлялися під час професіональної кар’єри. Це, зокрема, книжка Златана Ібрагімовича «Я – Златан» і книги про Пепа Гвардіолу. Також мені радили прочитати біографію Юргена Клоппа. За своє футбольне життя я подивився дуже багато фільмів, особливо на тренувальних зборах.

Після одруження часу на кіно взагалі не залишилося. Через драматичну кінцівку мені насамперед запам'яталися такі кінострічки як «Зелена миля», «Втеча з Шоушенка», «Постріл у безодню». Здебільшого подобаються трилери з хорошим рейтингом і відгуками глядачів. А от щодо музики, то в мене немає улюблених пісень чи виконавців, слухаю все, що подобається на певний момент.

Бажаю всім здоров’я, миру, злагоди і терпіння! Ми цей вірус обов’язково здолаємо! Більше часу проводьте з рідними і коханими, підтримуйте фізичну форму в домашніх умовах, адже цьогоріч обласний чемпіонат на Львівщині обіцяє бути цікавим.

Іван ЮСЬКЕВИЧ, гравець ФК «Миколаїв»:
– Одним із моїх улюблених фільмів є «Роккі Бальбоа». Мабуть, багато людей уже його бачили, але я можу неодноразово переглядати цю кінострічку. Це мотивуюче кіно. Головну роль у ньому виконує Сильвестр Сталоне, котрий захоплює незламністю духу, силою волі і титанічною працею над собою. З книг надаю перевагу тим, в яких зосереджено увагу на питаннях саморозвитку і самореалізації. Наразі читаю «Трансферінг реальності» Вадима Зеланда та «Успіх» Ліона Фейхтвангера.

Назар МАЛЕЦЬКИЙ, гравець ФК «Кар'єр-Дністер» (Торчиновичі/Старий Самбір):
– У період карантину дивлюся з донечкою мультфільми, адже зараз з'явилася можливість присвятити більше часу сім'ї. Також натрапив в Інтернеті на підбірку чудових сімейних фільмів, які можуть замінити дітям мультики. На мою думку, в час епідемії і посту треба молитися за здоров'я своє і своїх близьких.

Омар НАБІЗАДА, гравець ФК «Юність» (Верхня/Нижня Білка):
– Насамперед потрібно дотримуватися правил безпеки, які встановило Міністерство охорони здоров'я України. Раджу переглянути телесеріал «Зараження», в якому показано схожу проблему нашого сьогодення. Мені до душі клубна і поп-музика. З цікавих книг нещодавно прочитав «Менеджмент у стилі «Манчестер Юнайтед». Як стати чемпіоном» Алекса Фергюсона і Майкла Морітца. Бережіть себе, свою сім‘ю і не забувайте підтримувати вдома власну фізичну форму!
Ігор БАЛУХ, гравець ФК «Миколаїв»:
– Друзі, раджу переглянути «Історію Бенджаміна Баттона», «Бункер», телесеріал «Друзі», що не дасть засумувати. Для хорошого проведення часу можна зіграти в настільні ігри. Музику обов'язково слухайте веселу. Будьте здорові!

Назар БОЙКО, гравець ФК «Юність» (Гійче/Куликів):
– Серед фільмів, які раджу подивитися, «Вбивство у східному експресі», «Ножі наголо», «Непрошений гість», «Хтивий дідусь», комедії за участю Кевіна Гарта та Меліси Маккартні. З книг варто почитати «Я, Побєда і Берлін» Кузьми Скрябіна (для підняття настрою), «Червоний» Андрія Кокотюхи і «Три товариші» Еріха-Марії Ремарка. Справжнім поціновувачам футболу можна переглянути класику Ліги чемпіонів УЄФА, першостей світу та Європи, а також провідних європейських чемпіонатів.

Володимир ВЕРБНИЙ, гравець СКК «Демня-Фенікс» (Підмонастир):
– Я люблю дивитися фантастику, комедії, останнім часом переглядаю трилери і біографічні фільми. Мені до вподоби «Законослухняний громадянин», усі частини «Форсажу», фільми компанії «Марвел». Із найсвіжішого раджу переглянути «Просто помилувати». З музики нічого не можу виділити, здебільшого слухаю поп і спокійні пісні, хоча в моєму плей-листі можна знайти багато різного. Наприклад, «Руки Вверх» – то класика, вона всім подобається (посміхається – ред.).

Назар ЦЮПКА, гравець ФК «Миколаїв»:
– Із фільмів раджу переглянути «Легенда Г'ю Гласса», «З міркувань совісті», «Форма води», а якщо маєте багато вільного часу – телесеріал «Чорний список». Найулюбленіша моя книга – «Напролом. Мистецтво перетворювати перешкоди на перемоги» Раяна Голідей, в якій описано, як головний герой поставив собі мету і йшов до неї, незважаючи ні на що.

З цікавого чтива рекомендую «Алхіміка» Пауло Коельо, «Зелену милю» Стівена Кінга. Щодо музики, то найкраще слухати композиції за настроєм. Водночас потрібно дотримуватися правил карантину, займатися спортом, і тоді ми цей вірус здолаємо!

Олег ШАНДРА, гравець СКК «Демня-Фенікс» (Підмонастир):
– Раджу подивитися «Поклик предків» – тут надзвичайно цікавий сюжет і загалом це класний фільм. Я фанат «Марвел», тому рекомендую переглянути кіно за їхніми коміксами, особливо всі частини «Меcників». Останнім часом прочитав бестселер «Rework» Джейсона Фрайда та Девіда Хайнмайєра Хенсона. Доволі цікава книжка.

Павло ДРОБОТІЙ, гравець ФК «Юність» (Гійче/Куликів):
– Я люблю фентезі. Раджу глянути «Гобіт», «Володар перснів» (а також прочитати однойменні книги, за якими зняті ці фільми), із телесеріалів – «Відьмак» (це щось на зразок «Гри престолів»). А найкраще скачати на комп‘ютер «Контру» і шпіляти цілими днями, але не забувати качати прес і присідати. Бережіть себе! Бажаю нам якомога швидше повернутися до тренувань. Усім добра!