Обласний футбол повертається!

18.05.2020 17:58

У понеділок, 18-го травня, у приміщенні обласного Будинку футболу під керівництвом Голови Львівської Асоціації футболу Олександра Шевченка відбулася перша після карантинних обмежень нарада, на якій вирішувалося питання відновлення футбольних змагань на Львівщині.

До цього працівники ЛАФ працювали в режимі он-лайн і збиралися в офісі лише для реалізації соціальних ініціатив Олександра Яковича надання допомоги ветеранам, медичним закладам і дитячим будинкам.

Запланований поетапний вихід футболу Львівської області з карантину і певні зміни, пов'язані з безпекою команд. Наразі передбачається, що з 22-го травня аматорські команди зможуть офіційно розпочати повноцінні тренування з дотриманням усіх норм, затверджених Міністерством охорони здоров'я. З 30-го травня планується продовження традиційних Меморіалу Ернеста Юста, Кубку Карло Мікльоша, Кубку Весни пам'яті Володимира Якубовського і Кубку чемпіонів Львівщини. В регламенти цих турнірів будуть внесені відповідні зміни, зокрема, щодо проведення поєдинків на трав'яних полях.
Після цього за позитивного розвитку подій зі середини червня в планах початок нового сезону чемпіонату Львівської області. Щоправда, без участі юнацьких команд у першому колі. Якщо ситуація буде стабільною, з серпня для юнаків буде проведено кубок і чемпіонат в одне коло. Детальніше щодо відновлення обласних футбольних змагань ми повідомлятимемо на нашому сайті, тому стежте за новинами.

«В умовах пандемії коронавірусу важко будувати далекоглядні плани. Насамперед нам потрібно завершити розпочаті раніше кубкові змагання. Надалі, якщо все буде гаразд, поступово відновлюватимемо обласний чемпіонат. Звичайно, поки що без глядачів, з урахуванням рішень уряду і місцевої влади. Станом на сьогодні я не впевнений, що можна відновлювати змагання серед дітей. Діти – наше майбутнє. Я переживаю за їхнє здоров'я», – зазначив у коментарі інформаційному центру Львівської Асоціації футболу Олександр Шевченко.

Світлини Михайла ПАХОЛЮКА.