«Миколаїв» – фіналіст Меморіалу Юста-2020!

29.07.2020 18:50

У півфіналі традиційного, вже 21-го за ліком турніру пам'яті видатного наставника львівських «Карпат» Ернеста Юста, титульним спонсором якого є компанія «Favbet», миколаївці розгромили опонентів зі Самбора.

ФК «Миколаїв» – ФСК «Самбір» 4:0 
Голи: Синишин (25; 29); Федина (83, з пен.); Бердей (84).
«Миколаїв»: Данилів Віталій, Гурський Андрій, Іванишин Павло, Коваль Григорій (Дзюрах Роман, 65), Оприск Роман (Стасишин Назар, 85), Баранець Григорій (Оленич Андрій, 85), Баранець Борис (Федина Іван, 74), Юськевич Іван, Клим Богдан (Цюпка Назар, 70), Синишин Ігор (Грица Ярослав, 81), Балух Ігор (Бердей Юрій, 59)
«Самбір»: Коваленко Анатолій (Жупанський Віталій, 46), Смалюх Андрій, Фляк Юрій, Медведєв Олександр (Даців Василь, 83), Дрига Максим (Янчак Вадим, 46), Антошик Олег (Грицак Назар, 71), Куртяк Богдан, Буй Микола (Труш Андрій, 80), Курило Назар (Ілюк Остап, 31), Деревецький Дмитро (Мазур Владислав, 71), Адам Богдан (Фурта Юрій, 67)
Арбітр: Олександр Кальонов.
Асистенти арбітра: Юрій Суряк, Юрій Ковальчук.
Спостерігач арбітражу: Віктор Кравченко.
Стадіон «Міський», Миколаїв. Без глядачів.
Уже на старті зустрічі, що пройшла з дотриманням норм протоколу Львівської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій, команди обмінялися гострими моментами. На 7-ій хвилині гравець «Самбора» Микола Буй на підступах до штрафної площі накрутив суперника і пробив по воротах – м'яч пройшов у лічених сантиметрах від стійки. Господарі відповіли на 11-ій хвилині: Ігор Балух пірнув рибкою і намагався головою замкнути простріл Богдана Клима з правого краю футбольного поля неточно.

В середині першого тайму досвідчений голкіпер Анатолій Коваленко парирував удар Ігоря Синишина в ближній кут воріт із меж карного майданчика, однак Ігор не виключився з епізоду й миттю результативно зіграв на добиванні – 1:0. Невдовзі самбірці знову провалилися на лівому фланзі оборони, Іван Юськевич віддав проникаючу передачу у володіння суперника на Синишина, який оформив дубль – 2:0.

У другій 45-хвилинці самбірський колектив помітно активізувався, намагаючись забити гол. Особливо активним був Вадим Янчак, через якого гості здебільшого проводили атаки. Загалом у грі стало більше обопільної боротьби. Проте цього вечора забивали лише хлопці з Миколаєва. Вони сповна скористалися помилками опонентів у захисті.

На 82-ій хвилині свіжий Юрій Бердей промчав правим краєм, увійшов у чужу штрафну площу, де його відверто збив воротар Віталій Жупанський. Іван Федина впевнено реалізував пенальті – 3:0. За мить наполегливий Бердей здійснив аналогічний рейд по правій бровці, вбіг у карний майданчик і проштовхнув шкіряного у ворота, поставивши масну крапку – 4:0.

У фіналі цьогорічного Меморіалу Ернеста Юста, що відбудеться в суботу, 1-го серпня, о 17:00 на стадіоні імені Богдана Маркевича у Винниках, футболісти «Миколаєва» поміряються силами з переможцем пари «Юність» (Верхня/Нижня Білка) – СКК «Демня-Фенікс» (Демня/Підмонастир). Фінальний поєдинок пройде без глядачів (!) на трибунах.

Уболівальники зможуть побачити його у прямій багатокамерній телевізійній трансляції з перед- та післяматчевими студіями, до яких буде залучено футбольних експертів, на Youtube-каналі Львівської Асоціації футболу і телеканалі НТА.