«Демня-Фенікс» і «Миколаїв» – у фіналі Меморіалу Юста-2020!

29.07.2020 21:17

У півфіналі традиційного, вже 21-го за ліком турніру пам'яті видатного наставника львівських «Карпат» Ернеста Юста, титульним спонсором якого є компанія «Favbet», об'єднана команда Демні і Підмонастиря в серії післяматчевих пенальті здолала «Юність» із Верхньої та Нижньої Білок.

«Юність» (Верхня/Нижня Білка) – СКК «Демня-Фенікс» (Демня/Підмонастир) 0:0 (серія пенальті: 3:4)
«Юність»: Жук Андрій, Гаврушко Іван, Білий Роман, Дмитрух Віталій, Гордійчук Павло, Федорів Володимир, Каваців Ярема, Гудзінський Владислав (Занько Максим, 46), Курилишин Андрій, Омар Набізада, Шептицький Олег (Шарабура Микита, 88)
«Демня-Фенікс»: Литвин Назар, Музика Юрій (Демків Тарас, 54), Михальчук Ростислав, Бариляк Руслан, Цень Роман, Теміров Артур (Радюк Тарас, 46), Дорошенко Валерій, Репета Юрій (Барабаш Віктор, 70), Патуляк Віталій, Майовецький Руслан-Роман, Фещук Максим (Міщук Остап, 75)
Арбітр: Степан Лапко.
Асистенти арбітра: Ростислав Якимик, Назарій Цмоканич.
Спостерігач арбітражу: Андрій Валенко.
Стадіон «Юність», Нижня Білка. Без глядачів.
У першому таймі команди не створили реально небезпечних моментів. Розуміючи ціну помилки, вони не хотіли оголювати власні тили і здебільшого грамотно грали в обороні, аніж загострювали гру попереду. Варто відзначити, що до перерви було подано чимало кутових.

Після перерви футболісти продовжили грати у схожому стилі. На 78-ій хвилині гравець «Юності» Павло Гордійчук пробив із перспективного штрафного – голкіпер Назар Литвин у котячому стрибку витягнув м'яч із-під стійки.

На заключних секундах поєдинку «білки» могли вирвати мінімальну перемогу, але гостей урятував Руслан Бариляк, який виніс кулястого з порожніх воріт у руки Литвину.

Тож доля другої путівки у фінал цьогорічного Меморіалу Ернеста Юста вирішувалася в драматичній серії післяматчевих пенальті. Вона розвивалася таким чином: Михальчук – 0:1, Гаврушко – 1:1, Майовецький – 1:2, Занько – 2:2, Барабаш – 2:2 (воротар), Білий – 2:2 (воротар), Міщук – 2:3, Шарабура – 3:3, Патуляк – 3:4, Дмитрух – 3:4 (воротар).

Цікаво, що незадовго до фінального свистка досвідчений страж воріт команди-гостей Назар Литвин змінив рукавиці як виявилося в підсумку, на фарт. Зазначимо, що звітна дуель пройшла з дотриманням норм протоколу Львівської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій.

Отож, після нульової нічиєї в основний час матчу спортивно-культурний клуб «Демня-Фенікс» у серії післяматчевих пенальті з рахунком 4:3 обіграв чинного чемпіона Львівщини і тепер у суботу, 1-го серпня, о 17:00 на стадіоні імені Богдана Маркевича у Винниках побореться за цінний трофей із «Миколаєвом», який у півфіналі розгромив «Самбір» (4:0).

Нагадаємо, що фінальний поєдинок пройде без глядачів (!) на трибунах. Уболівальники зможуть побачити його у прямій багатокамерній телевізійній трансляції з перед- та післяматчевими студіями, до яких буде залучено футбольних експертів, на Youtube-каналі Львівської Асоціації футболу і телеканалі НТА.