Степан МИХАЛЬЧУК: «Мені не вистачало Кубка Юста»

02.08.2020 12:03

Головний тренер спортивно-культурного клубу «Демня-Фенікс» Степан Михальчук поділився емоціями від переможного для його підопічних фінального матчу цьогорічного турніру пам'яті Ернеста Юста. 

– Пане Степане, вітаємо Вас із перемогою! Поділіться власними враження від гри.
– Щиро дякую! Ми тричі поспіль у чвертьфіналі, півфіналі і фіналі цьогорічного Меморіалу Ернеста Юста обіграли суперників у серії післяматчевих пенальті. Звичайно, нас переповнює радість. Я вигравав різні трофеї, але в цій колекції мені не вистачало Кубка Юста.

Відзначу Львівську Асоціацію футболу за високий рівень проведення фіналу, зокрема в застосуванні системи відеоповторів. Це лише додало яскравості футбольному святу.

– Як оціните зіграність футболістів об'єднаної команди Демні і Підмонастиря?
– Під час карантину ми лише 2-3 рази приступали до тренувань. Узимку наша зіграність була кращою. Фактично ми зібралися за півтора тижні до відновлення поєдинків Меморіалу Ернеста Юста. Сьогоднішня перемога лише додасть нам позитивних емоцій і, відповідно, наша гра покращиться. 

– Сьогодні у Вашої команди був непростий поєдинок. У першому таймі пропустили, в другому відігралися. Що говорили хлопцям у перерві? Як, на Вашу думку, «Демні-Фенікс» удалося переламати гру?
– Мені довелося трохи підвищити голос, адже команда була несхожа на себе. Гравці не виконували те, про що ми домовлялися перед грою, майже не створювали напруги для захисту суперника. Зі старту другої половини зустрічі ми додали, що призвело до забитого м'яча. 

– Ваш колишній підопічний Роман Личак говорив, що, хто виграє Меморіал Ернеста Юста, той у тому сезоні чемпіоном не стає. Що Ви про це думаєте?
– Я пам'ятаю цю цитату. Їй уже стільки ж років, як і Роману (посміхається – ред.). Але, зокрема, винниківський «Рух» свого часу спростував цю фразу, вигравши в одному сезоні і чемпіонат, і Кубок Юста.

Читайте також: «Демня-Фенікс» – переможець Меморіалу Юста-2020!