Назар ЛИТВИН: «У нас лише найвищі цілі»

08.08.2020 10:26

Досвідчений голкіпер спортивно-культурного клубу «Демня-Фенікс» (Демня/Підмонастир) Назар Литвин поділився з клубною прес-службою своїми думками щодо подій у цьогорічному турнірі пам'яті Ернеста Юста.

 Назаре, вітаємо! Розкажи, як Тобі перемога СКК «Демня-Фенікс» у фіналі Меморіалу Юста? Поділися емоціями.
Дякую! Емоції хороші. Ми дуже хотіли перемогти, адже це престижний турнір, де беруть участь багато сильних команд. Одразу після цього турніру розпочинається чемпіонат, важливо до нього підійти в хорошому настрої та з позитивними емоціями. Ми всі надзвичайно раді, що нам удалося здобути перемогу в турнірі!

 У фінальній грі команда виглядала сильно, не зважаючи на довготривалу перерву в обласному футболі. Як Ти почувався, обороняючи ворота «Демні-Фенікс»?
Було відчуття, що здобудемо перемогу. Між хлопцями в команді говорили, що якщо заб'ємо першими не відпустимо суперника. Але, на жаль, пропустили на початку матчу, тому довелося докласти максимум зусиль, щоби відігратися. Коли зрівняли рахунок, я був упевнений, що заб'ємо ще. На жаль, не вдалося. Довелося пробивати серію пенальті.

 Чи можемо говорити про те, що наша команда вже зіграна і показала максимум у фіналі Меморіалу Юста?
Я вважаю, що команда зіграна, але гра у фіналі і у турнірі загалом, однозначно ще не наш максимум. Знаю, що можемо сильніше грати. Будемо від гри до гри добавляти.

 Розкажи про гол, який забив ФК «Миколаїв» на 14-ій хвилині фінального поєдинку Меморіалу Юста. Переглядаючи відео, аналізував свої дії в цьому моменті? Чи міг Ти зіграти в тому епізоді по-іншому?
На своїй позиції я не бачив момент удару. Переді мною були наші гравці та гравці суперника, тому не зміг вчасно зреагувати та відбити м’яч.

 Момент, коли Ти бив пенальті у ворота Мар’яна Бурмаса то було дуже сильно. Гарно бачити Тебе в якості бомбардира. Що відчував тоді? Хвилювався, чи був упевнений у своїх силах?
Хвилювання не було, адже знав, що якщо не заб'ю, то буде ще шанс відбити пенальті (посміхається ред.).
 Ти показав себе як непробивний голкіпер і пенальтист в останніх трьох матчах турніру пам'яті Ернеста Юста. Як думаєш, чому у чвертьфіналі, півфіналі та фіналі матчі СКК «Демня-Фенікс» завершувалися серією пенальті? Що не вистачало команді, аби забити в основний час?
У чвертьфіналі і фіналі незначна перевага була на боці нашої команди, але, на жаль, ми не змогли забити вирішальний гол. У півфіналі на боці «Юності» з Верхньої та Нижньої Білок. У нас мало що виходило в атаці, тому наприкінці матчу ми вже підсвідомо грали на нічию.

 Яке Твоє ставлення до серій пенальті? Тобі подобається брати в них участь? Чи все ж волієш, щоби хлопці забивали в основний час гри?
Звичайно, краще вирішувати все в основний час. Серія пенальті це завжди лотерея. Але нам удалося тричі поспіль виграти в цій лотереї. Не знаю, чи було таке раніше (посміхається ред.).

 Яка з ігор турніру для Тебе була найважчою і чому?
Найважчим однозначно був матч проти ФК «Юність» Верхня/Нижня Білка. Це дуже сильна команда, дворазовий чемпіон Львівської області, зіграний боєздатний колектив із сильними тренером і гравцями. Нелегко було грати ще й тому, що ми майже не тренувались у період карантину.

 Кубок увесь рік буде гордістю СКК «Демня-Фенікс» (Демня/Підмонастир). Він вже в нас є! Що далі? Які цілі ставить перед командою керівництво?
Перед нами тільки найвищі цілі: перемога в чемпіонаті й Кубку області. Інакше бути не може, адже підбір гравців у нашій команді сприяє цьому.

 Вже зовсім скоро початок обласного чемпіонату. Як думаєш, ми готові до боротьби?
Думаю, так! Знаю, що ми можемо ще додати, адже потенціал у команди є. Вже відомо, в яку підгрупу ми потрапили, суперники дуже сильні. Якщо хочемо виграти чемпіонат, маємо виходити на кожну гру як на фінал. Потрібно віддавати всі сили, щоби перемогти. Вірю, що в нас усе вийде (посміхається ред.).