Підсумки сезону: «Юність» (Верхня/Нижня Білка)

05.12.2020 18:54

У розмові з інформаційним центром Львівської Асоціації футболу президент футбольного клубу «Юність» (Верхня/Нижня Білка) Олександр Ролько підбив підсумки цьогорічного сезону й окреслив найближчі плани своєї команди.

– Підготовку до змагань ми, як завжди, розпочали з участі в традиційному турнірі пам'яті Ернеста Юста. Під час карантину хлопці самостійно підтримували фізичну форму. Через пандемію коронавірусу старт нового сезону постійно відтерміновували. Попри такі несприятливі обставини в серпні завдяки Голові Львівської Асоціації футболу Олександру Шевченку і всім футбольним клубам Львівщини, їхнім президентам, які пішли один одному на зустріч, чемпіонат розпочався в новому, скороченому форматі.

Відповідно до жеребу, ми потрапили в пігрупу А. Всі казали, що вона легка, лайтова, на відміну від групи Б, яку називали «групою смерті». Але в нас були доволі гідні суперники: «Самбір» удало стартував, солідно показав себе давидівський «Корміл», «Погонь» відібрала в нашої команди залікові бали. Загалом ми зіграли рівно, показуючи свій футбол і регулярно набираючи очки.

Паралельно, ще до початку Прем'єр-ліги Львівщини заявилися на чемпіонат України серед аматорів. Таким чином практично кожної середи та неділі в нас були ігри. Ми провели значно більше матчів, аніж наші опоненти. За такого щільного графіку складно відновлюватися, доводилося робити легкі передігрові тренування. Вочевидь, це психологічно й фізично виснажило наших гравців перед фіналом обласного Кубку, в якому з рахунком 0:1 поступилися «Миколаєву».

Цьогоріч третій рік поспіль «Юність» стала чемпіоном Львівської області. Звісно, на обласному рівні завдання перед нашою командою максимальні, але для нас найважливіший аматорський чемпіонат, де все пішло гладко. Я задоволений тим, що нам удалося гідно виступити на всіх фронтах.
На фото: президент «Юності» (Верхня/Нижня Білка) Олександр Ролько.
Наші досягнення – заслуга тренерського штабу, футболістів і вболівальників, які нас постійно активно підтримують. До слова, цього сезону всі домашні поєдинки ми транслювали у прямому ефірі на власному YouTube-каналі, що лише підвищує рівень обласного футболу і сприяє його популяризації.

На старті сезону дійшли висновку з тренерами, що нам потрібно шукати молодих перспективних гравців. Я дуже задоволений нашою цілеспрямованою, дисциплінованою й відповідальною молоддю: свій потенціал розкрив Віталій Равлик, суттєво додав в ігровому плані Омар Набізада, свіжого дихання команді надали Олександр Фітель та Андрій Лебеденко, якому, на жаль, дошкуляли травми. Іноді я відвідував тренування, бачив, як ці хлопці наполегливо працюють, спілкувався з ними після ігор.

До речі, Равлик і Набізада були на перегляді в новачка української Прем'єр-ліги – петрівського «Інгульця», з яким вони тренувалися впродовж 10-ти днів. Приємно, що на них звернули увагу на такому серйозному рівні. Я радий бачити в нашому колективі футболістів, які хочуть розвиватися.

Так, ми прагнемо підвищуватися в класі, плануємо грати у Другій лізі України. Однак, перш ніж іти на професіональний рівень, потрібно, аби наші стадіони відповідали всім передбаченим нормам. Не хочемо грати на інших, орендованих футбольних полях.

Наша команда представляє Верхню й Нижню Білки, тому повинна виступати в себе вдома. Наразі наш пріоритет – максимальні досягнення в чемпіонаті аматорів: вийти з групи і поборотися за медалі.


Читайте також: Підсумки сезону: ФК «Миколаїв»

Volodymyr 06.12.2020 16:47

Пане Ролько, Ви не обіцяйте другу лігу, а подавайте документи на атестацію та заявляйтеся. Ато Рочин три роки заявлявся і зник як роса на сонці....