Підсумки сезону: «Корміл» (Давидів)

08.12.2020 14:09

У розмові з інформаційним центром Львівської Асоціації футболу президент футбольного клубу «Корміл» (Давидів) Ігор Пацула підбив підсумки цьогорічного сезону й окреслив найближчі плани своєї команди.

– Перш за все вітаю «Юність» із Верхньої та Нижньої Білок із третім поспіль чемпіонством в одному з найсильніших обласних чемпіонатів в Україні. Це свідчить про високий клас цієї команди.

Як абсолютному дебютанту нам було цікаво брати участь у чемпіонаті Прем'єр-ліги Львівщини. Перед стартом сезону ми планували виступати в Першій лізі області і за спортивним принципом підвищитися в класі. Проте так склалося, що нас запросили у Прем'єр-лігу вже на цей сезон.

Чесно кажучи, не ставили перед собою якихось серйозних завдань, але особисто я вірив у нашу команду, адже в нас доволі хороші тренерський склад і підбір виконавців – симбіоз молодих гравців із досвідченими, які понюхали пороху на професіональному рівні. Це й дало результат.

Молодь прагнула довести тренерам і насамперед собі, що може гідно грати в еліті обласного футболу. Звичайно, не сподівалися, що візьмемо одне із призових місць. Однозначно, ми не мали бути хлопцями для биття, тож давали бій суперникам. Хлопці проявили максимальну самовіддачу і професіоналізм.

Були, звісно, провальні матчі, як, скажімо, виїзний, найболючіший для нас поєдинок із Верхньою/Нижньої Білкою, коли поступилися 0:6. Після цього ми зробили належні висновки, тому закінчення цьогорічного сезону, я вважаю, було для нас достатньо вдалим. 
На фото: президент ФК «Корміл» (Давидів) Ігор Пацула.
Казали, що група А, в якій ми виступали, слабенька, але насправді вона не була слабшою від групи Б. За все говорять результати: команда з групи А – чемпіон області, команда з групи А – бронзовий призер.

У двоматчевому півфінальному протистоянні з «Миколаєвом» ми могли зачепитися за вихід у фінал Прем'єр-ліги. Однак у першій півфінальній зустрічі з миколаївцями нас спіткало фатальне невезіння не реалізували два пенальті й пропустили 3 прикрі голи. Таким чином матч-відповідь уже втратив свою інтригу...

Я отримав величезне моральне задоволення від цього чемпіонату, в якому наш колектив завоював бронзові медалі. Не важко раз чогось досягти, важко згодом підвердити це досягнення. Не вистрелити раз і говорити про те, які ми молодці. Ні! Намагатимемося підтвердити здобуте реноме, довести, що заслужено посіли третє місце. Отож, думаю, наступного сезону нам буде найважче серед усіх прем'єрлігових команд.

Сила «Корміла» в хорошому мікрокліматі всередині колективу. Мікроклімат, правильний настрій, уміння тренерів, спортивного директора, президента об'єднати, налаштувати на гру, згуртувати команду мають величезне значення. Ними можна компенсувати технічний брак футболістів. Ці речі відіграють важливу роль, завдяки їм ми досягли високих результатів.

Так, плануємо у перспективі взяти участь у Кубку України серед аматорів. Однак для цього в нас повинна бути відповідна інфраструктура. В нас віддані, вимогливі вболівальники, які палко підтримують нас удома й на виїзді, тому хочемо грати лише в Давидові.

Якщо все буде добре, втілимо свої плани щодо реконструкції давидівського стадіону – зробимо якісний газон із поливом, трибунні конструкції (належна роздягальня в нас уже є). Тоді однозначно спробуємо свої сили на всеукраїнському рівні.

Читайте також: Підсумки сезону: «Юність» (Верхня/Нижня Білка)

Читайте також: Підсумки сезону: ФК «Миколаїв»

Volodymyr 08.12.2020 17:37

Всі хочуть на Україну грати, але ніхто туди не піде. Вже не перший рік керівники Львівських команд дають пусті обіцянки, але коли доходить до справи, "ховають голови в пісок"... дуже хочу помилятися...