Підсумки сезону: СКК «Демня-Фенікс» (Демня/Підмонастир)

10.12.2020 15:28

У розмові з інформаційним центром Львівської Асоціації футболу керівники об'єднаної команди спортивно-культурного клубу «Демня» та підмонастирського «Фенікса-Стефано» Михайло Мудрий і Степан Пилип підбили підсумки цьогорічного сезону й окреслили найближчі плани.

Степан ПИЛИП: – Через пандемію коронавірусу обласний чемпіонат цьогоріч стартував із запізненням. Та попри це, завдячуючи Голові Львівської Асоціації футболу Олександру Шевченку, він, як завжди, пройшов на високому рівні. Зокрема відзначу застосування в ключових іграх Системи відеоповторів арбітра за аналогом VAR.

Від об'єднання «Фенікса-Стефано» і «Демні» я отримав суттєвий урок. Ми ще не обговорювали, чи продовжуватимемо грати об'єднаною командою і в якому форматі, остаточно вирішимо все згодом. Точно скажу одне: футбол у Підмонастирі буде!

Ми вдало розпочали сезон, на фарті й завдяки мастерності нашого голкіпера Назара Литвина здолавши у фіналі Меморіалу Ернеста Юста в серії пенальті «Миколаїв». Однак потім програли два стартові поєдинки в чемпіонаті, в яких нам через нашу помилку як керівників клубу не зміг допомогти лідер на футбольному полі, досвідчений нападник Максим Фещук.
На фото: керівник СКК «Демня-Фенікс» (Демня/Підмонастир) Степан Пилип.
Ми поступилися в центральному матчі проти Миколаєва в Демні Миколаївського району, де миколаївці почувалися як удома. На мою думку, цю зустріч потрібно було провести на підмонастирському стадіоні. Перед нами стояло завдання поборотися за призові місця, але ми не вийшли з групи і в підсумку посіли 5-те місце.

Водночас показали хорошу гру в Кубку Львівщини, навіть у півфінальній дуелі з Верхньою/Нижньою Білкою, коли мінімально поступилися. Після того кубкового протистояння я подякував хлопцям за проявлений характер. Згуртованість допомогла нам дійти до чвертьфіналу Кубку України серед аматорів, тож навесні наступного року змагатимемося за цей трофей.   

Михайло МУДРИЙ: – Основне завдання – стати чемпіонами Львівської області ми не виконали. Чому? Про це треба питати в головного тренера. Ми, як керівники, зі своєї сторони зробили все: хороший підбір гравців, хороші умови. Може, нам забракло фарту. Однозначно, я незадоволений виступом «Демні-Фенікса» в цьогорічному сезоні.

Щодо того, чи і надалі гратимемо об'єднаною командою, визначимося найближчим часом й офіційно оприлюднимо остаточне рішення. В жодному разі Демня не залишиться без футболу. Подальші наші плани – участь у чемпіонаті й Кубку України серед аматорів. Усе залежатиме від ситуації з пандемією коронавірусу.
На фото: керівник СКК «Демня-Фенікс» (Демня/Підмонастир) Михайло Мудрий.