«Рух» продовжує підсилюватися

20.01.2021 16:28

Склад львівського «Руху» поповнили півзахисники Роман Карасюк, Ростислав Лях, Олексій Сич і нападник Андрій Борячук.

Опорний півоборонець, уродженець Волинської області Карасюк підписав контракт терміном на 3 роки. За «рухівців» він гратиме під 91-им номером.
29-річний Роман Карасюк – вихованець футбольної школи «БРВ-ВІК» із Володимира-Волинського. Свій професійний шлях розпочав у складі луцької «Волині». У сезоні-2009/10 разом із «хрестоносцями» вийшов в українську Прем’єр-лігу. В елітному футбольному дивізіоні дебютував у 2011-му в матчі проти харківського «Металіста». 

Згодом виступав за «Сталь» та «Верес». Загалом провів в УПЛ 92 матчі. Попереднім клубом Карасюка була угорська «Кішварда», за яку хавбек зіграв 61 поєдинок.

24-річний Борячук, який отримав 45-ий ігровий номер, захищатиме кольори «жовто-чорних» на правах оренди впродовж півтора року. Він є вихованцем донецького «Шахтаря». Останній рік провів за кордоном – у турецькому «Різеспорі» та угорському «Мейзокйовешті». В УПЛ сумарно відіграв 64 матчі – за «Маріуполь» та «Шахтар» (21 гол).
У складі «гірників» ставав чемпіоном України та володарем Кубка в сезоні-2016/17. За плечима Борячука понад 30 поєдинків у складі юнацьких та молодіжних збірних (12 голів) і виступи в юнацькій Лізі чемпіонів УЄФА (21 матч, 7 голів).

20-річний фланговий півзахисник Ростислав Лях (гратиме під 90-им номером) і 19-річний опорник Олексій Сич (під 77-им) улітку 2020-го підписали із «Рухом» довгострокові контракти терміном на 5 років, після чого їх орендували «Карпати» з Галича Івано-Франківської області. Тепер вони повернулися з оренди в основну «рухівську» команду.
Лях – уродженець міста Мукачево Закарпатської області. Футболом розпочав займатися в однойменному клубі. Згодом перебрався до Львова й навчався в «УФК-Карпати». Виступав за юнацьку та молодіжну команди «зелено-білих». В українській Прем’єр-лізі у складі «Карпат» дебютував у жовтні 2019-го в матчі проти ПФК «Львів». Також захищав кольори юнацької та юніорської збірних України.

Сич народився в селі Зоря на Рівненщині. Згодом у дитячому віці перейшов в «УФК-Карпати». Після цього виступав за юніорську команду «зелено-білих». Через деякий час потрапив в основну команду львівського клубу. В УПЛ дебютував у березні 2020-го в поєдинку зі «Львовом», інформує медіа-центр «Руху».