Олександр ШЕВЧЕНКО: «Робимо все для того, аби футбол був відкритішим»

11.04.2021 08:36

Голова Львівської Асоціації футболу Олександр Шевченко поділився враженнями від цьогорічного фіналу Меморіалу Ернеста Юста між давидівським «Кормілом» і «Миколаєвом».

Водночас він прокоментував чергову реалізовану в цьому вирішальному поєдинку новацію, коли арбітр після матчу проаналізував ключові ігрові моменти.

– Я привітав команду Миколаєва з довгоочікуваною перемогою на Меморіалі Юста. Варто зазначити, що футболісти «Корміла» виглядали доволі впевнено й солідно. У першому таймі вони продемонстрували високі швидкості і пресинг, на другий тайм їм, можливо, не вистачило сил.

У фіналі був складний ігровий епізод, який можна розглядати по-різному. Арбітр правильно в ньому розібрався і пояснив своє рішення. Всі це бачили. Робимо все для того, аби футбол був відкритішим і цікавішим насамперед для вболівальників, стараємося пояснювати суперечливі моменти. Так, раніше ми запровадили Систему відеоповторів арбітра, тепер реалізували такий крок.

Останнім часом ми зробили багато, щоби до арбітрів не було запитань. Уже два роки поспіль президенти футбольних клубів Прем'єр-ліги Львівщини наголошують, що задоволені рівнем футбольного арбітражу у Львівській області. Отже, ми правильно робимо свою роботу. Плануємо запровадити ще чимало новацій.