Контури другого кола змагань сезону-2021

30.07.2021 16:05

Під керівництвом очільника Будинку футболу Львівщини Олександра Шевченка відбулося чергове засідання Виконавчого комітету Львівської Асоціації футболу, на якому розглянуто важливі організаційні питання проведення другої половини цьогорічних обласних змагань.

Члени Виконкому взяли до відома інформацію виконавчого директора ЛАФ Степана Понайди про результати першого кола й затвердили їх.

Вони проголосували за включення до складу учасників Прем'єр-ліги Львівщини львівського «Руху-2», за який гратиме молодь. Нагадаємо: такий крок зумовлений тим, що з наступного сезону чемпіонат УПЛ (U-21) не проводитиметься, а перспективним «рухівським» молодим футболістам необхідні регулярний тренувальний процес та ігрова практика. Попередньо звітне питання було обговорено й погоджено з президентами футбольних клубів обласної «прем'єрки».

За перше коло «Руху-2» будуть зараховані технічні поразки в усіх матчах, а їхнім суперникам відповідно – технічні перемоги. У другому колі юні «рухівці» всі ігри в обласному чемпіонаті проведуть на виїзді.
Виконком також затвердив план-календар другого кола обласних чемпіонату та першості, згідно з яким Комітет проведення змагань Львівської Асоціації футболу сформує й узгодить із командами календарі матчів, які будуть опубліковані на нашому сайті.

Базовим днем старту другого кола у всіх лігах є 8-ме серпня, однак «Юність» (Верхня/Нижня Білка) і ДЮШ ФК «Львів», що беруть участь у всеукраїнських змаганнях, стартують 4-го серпня.
Водночас затверджено зміни та доповнення до Регламенту обласних змагань із футболу сезону 2021-го року, зокрема щодо формату вирішального етапу чемпіонату серед юніорів. Так, у юніорській Прем'єр-лізі переможці обох груп у стикових матчах (удома і на виїзді) посперечаються за звання переможця, колективи, які посядуть другі місця в групах – за бронзові нагороди.

У юніорській Першій лізі переможці кожної з чотирьох груп вийдуть до півфіналу, де поборються між собою (вдома і в гостях) за вихід у фінал. Фіналісти позмагаються за золоті медалі, півфіналісти, які не потраплять до фіналу – за бронзові.

Окрім цього, виконкомівці прийняли в тимчасові члени Львівської Асоціації футболу новостворені Асоціації футболу Самбірського та Яворівського районів і рекомендували черговій Конференції ЛАФ прийняти їх у постійні члени.

Світлини Михайла ПАХОЛЮКА.