Богдан ШАХ: «Плануємо збільшити кількість дитячих команд від нашого клубу у ДЮФЛ Львівщини»

26.11.2021 14:12

Головний тренер дитячо-юнацького футбольного клубу «Кардинал» (Львів) Богдан Шах дав ексклюзивне інтерв'ю Львівській асоціації футболу.

– Ваша команда вперше бере участь у чемпіонаті ДЮФЛ Львівщини? Як Вам склад учасників? 
– Ми вперше взяли участь у чемпіонаті і не прогадали. В нашій групі досить хороші команди. Наші діти відчули, що таке футбол на хорошому рівні. Тренування тренуваннями, а ігри – це зовсім інша річ. Для подальшого розвитку нашої команди ми запросили хорошого тренера – Лабу Володимира Петровича. Він має досвід виступів на різних змаганнях, наша команда з ним на чолі ще краще зігралась. Запросимо ще деяких гравців і з наступного року спробуємо свої сили у Вищій лізі.

– Розкажіть про свою команду
– Команда сформована п'ять років тому. Спочатку було просте завдання забрати дітей з вулиці, що ми і зробили, а згодом почали їздити на різні турніри, і тепер з гордістю виступаємо на турнірах не тільки у Львові, а й за межами Львівської області.

– Розкажіть про матчі своєї команди у чемпіонаті ДЮФЛ Львівщини.
– Наша команда зіграла чотири гри і в кожній нам було дуже нелегко. Деякі команди вже брали участь у чемпіонаті і знали що це таке, а ми перший раз беремо участь та ще й у новому для нас форматі гри (11 на 11). Наша команда почала звикати до такого формату. Ми не розгубились і почали грати трохи фізично, трохи фарту було на нашому боці, а так загалом на даний момент йдемо серед лідерів у турнірній таблиці.

– Чи будете в подальшому збільшувати кількість команд Вашого клубу у чемпіонаті ДЮФЛ Львівщини? 
– У наступному чемпіонаті плануємо збільшити кількість команд нашого клубу. В нас, окрім 2008-2009 року народження, ще є інші групи – 2011-2012 та 2013-2015 роки народження. Вони, дивлячись на гравців 2008-2009 року, також хочуть показати, що вміють грати у футбол. Можливо варіант із 2008-2009 роками народження, бо дуже багато дітей цієї вікової категорії. Тож, можливо, розділимо на дві команди: одна команда буде у Вищій лізі, а інша – в Першій.