Меморіал Вараксіна-2022: переможці і призери

07.01.2022 12:05

У цьогорічному, вже 43-му за ліком традиційному турнірі пам'яті видатного футболіста і тренера, майстра спорту Володимира Вараксіна, що відбувся з 3-го по 5-те січня під егідою Львівської асоціації футболу, взяли участь 58 дитячих команд зі Львова, Стрия, Червонограда, Новояворівська, Сокаля, Запитова, Луцька та Борисполя.

За ексклюзивні трофеї на штучних футбольних полях стадіонів «Сокіл» і Духовної семінарії у Львові загалом боролися понад 7 сотень дітей, як хлопців, так і дівчат у 6-ох вікових категоріях.

У найстаршій віковій групі (2009-ий рік народження) у фінальній зустрічі вихованці «Львова» під керівництвом тренера Романа Вергуна після нічиєї 1:1 здолали в серії пенальті з рахунком 4:3 ровесників зі львівського «Руха» (команда А). Третю сходинку п'єдесталу, як і другу, посіли «рухівці» (команда Б).
У віковій групі 2010-ий р.н. перемогу відсвяткували футболісти львівського «Динамо» (тренер Михайло Музика). Друге місце зайняв «Клуб Лева», третє ДЮСШ-2 (Луцьк).

У віковій категорії 2011-ий р.н. тріумфував «Рух» Львів, команда А (тренери Роман Наконечний, Володимир Григоряк). Срібні нагороди отримали футболісти червоноградського «Лідера», бронзові «Руха», команда Б.

Першу сходинку п'єдесталу у віковій категорії 2012-ий р.н. посів ФК «Львів» (тренери Орест Швець, Андрій Феляк), другу – «Клуб Лева» (Львів), третю – львівська «Покрова».

У віковій групі 2013-ий р.н. також переміг «Львів» (тренери Назар Слав'як та Андрій Каретін), другими стали вихованці «Клубу Лева», третіми червоноградського «Лідера».

В наймолодшій віковій групі (2014-ий рік народження) «золото» дісталося львівським «Карпатам» (тренер Андрій Дигас), «срібло» червоноградському «Лідеру», «бронза» «Покрові».

Переможці та призери отримали від Львівської асоціації футболу кубки-красені та ексклюзивні медалі, а всі інші команди – пам'ятні медалі за участь у турнірі. В кожній віковій групі індивідуальними нагородами відзначено найкращих гравців за амплуа.

Нагадаємо: турнір пам'яті Володимира Вараксіна є найстарішим турніром на Львівщині серед дитячих колективів. Його щороку з 1980-го проводить Львівська асоціація (раніше Федерація) футболу.