Тренерські курси (В-диплом): підготовка нових кадрів

12.01.2022 09:21

У Львові знову розпочали навчання тренерів за програмою В-диплом УЄФА. Його вже третій рік поспіль здійснює Навчальний центр Львівської асоціації футболу спільно з Українською асоціацією футболу.

Ази тренерського мистецтва опановують 30 слухачів під керівництвом провідних тренерів нашого регіону і викладачів Кафедри футболу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.
Вони наполегливо працюють над теоретичною і практичною підготовкою. Аби навчитися застосовувати набуті знання на практиці, слухачі виконуватимуть у мікрогрупах спеціальні завдання на базі футбольних клубів. Контролюватимуть цей процес інструктори. Завершиться цьогорічне навчання підсумковим іспитом у другій половині червня.

Цікаво, що під час підготовки нових кадрів викладачі використовують не лише вітчизняний, а й іноземний досвід. Зокрема, директор Центру ліцензування УАФ Валерій Шамардін ознайомив тренерів зі сучасними трендами в тренерстві за підсумками Євро-2020. Інструктор УЄФА з навчання тренерів Богдан Хоркавий  з новітніми методичними підходами до підготовки футболістів у різних країнах Європи, активно залучаючи студентів до участі у предметних, фахових дискусіях із цієї проблематики.

Успіху на шляху підвищення кваліфікації наставникам побажав перший заступник Голови ЛАФ Ярослав Грисьо. 
Це вже другий набір на тренерські курси відповідного рівня. Наприкінці 2020-го року 30 слухачів успішно завершили навчання у Львові й отримали дипломи категорії В, які визнають усі члени УЄФА. В-диплом дає можливість тренерам очолювати аматорські, дитячо-юнацькі команди, а також працювати асистентами наставників футбольних колективів Першої і Другої ліг України.

Нагадаємо: впровадження програми В-диплому УЄФА в місті Лева ініціював очільник Будинку футболу Львівщини Олександр Шевченко зі своїм першим заступником Ярославом Грисьом.