Українці перемогли французів

18.07.2018 10:34

У стартовому матчі групового етапу фінальної частини чемпіонату Європи серед юнацьких команд U-19 збірна України в більшості здолала однолітків із Франції.

Франція – Україна 1:2
Голи: Гітан (23) – Цитаїшвілі (13); Булеца (86)
Україна: Кучерук, Бондар, Попов, Миколенко, Хахльов (Беляєв, 90+1), Корнієнко, Булеца (Ременюк, 89), Супряга, Дришлюк, Конопля, Цитаїшвілі (Мусолітін, 90+4)
Суперник «синьо-жовтих» – триразовий чемпіон континенту в цій віковій категорії (2005, 2010, 2016) – більше володів ігровою перевагою, проте не отримали з цього жодних дивідендів. Наші збірники, зокрема в першому таймі, непогано адаптувалися до гри другим номером і непогано використовували фланги. Після подачі з глибини Конопля поборовся до кінця і скинув м’яч на Цитаїшвілі, який підробив і пробив у праву від себе «шістку». Натомість французи часто завдавали дальні удари і невдовзі відновили рівновагу. Українці проґавили швидку атаку, і Гітан із лінії штрафного майданчика пробив у праву «дев’ятку».

У другій половині зустрічі збірна Франції залишилася в меншості – Сар, зваливши на лінії штрафного нашого нападника, отримав пряму червону картку. З цього моменту номінальні господарі перейшли на контратаки, зосередившись на компактній обороні. Здавалося, все завершиться нічиєю, але за декілька хвилин до фінального свистка Булеца протягнув шкіряного до чужих воріт, прибрав захисника і метрів із 16-ти пробив у ціль – 2:1.

В іншому матчі групи В Англія здобула непросту перемогу над Туреччиною 3:2. Наступний поєдинок хлопці Олександра Петракова проведуть саме проти англійців у п’ятницю, 20-го липня. Початок поєдинку о 18:30 за київським часом.

Згідно з регламентом турніру, у фінальній частині змагань збірні розбивають на дві групи по 4 команди. По дві кращі команди кожної з груп продовжать боротьбу у півфіналах, переможці яких зустрінуться у фіналі. Також за підсумками Євро-2018 визначаться учасники Чемпіонату світу-2019 (U-20), якими стануть перші 5 команд континентальної першості.


Нагадаємо, у складі збірної України U-19 на Євро-2018, що проходить у Фінляндії, виступають двоє гравців львівських «Карпат» – захисник Олег Веремієнко і нападник Андрій Ременюк.