«Рухівців» викликали в молодіжку

14.05.2022 19:53

Захисники львівського «Руху» Олексій Сич і Роман Дідик отримали виклик у молодіжну збірну України з футболу (U-21) на найближчі матчі кваліфікації Чемпіонату Європи. У списку викликаних є також екс-«рухівець», нападник Микола Кухаревич, який захищає кольори бельгійського «Левена».

У вівторок, 17-го травня, українська молодіжка в Стамбулі розпочне підготовку до заключних поєдинків відбору Євро-2023 проти Фарерських островів, Північної Македонії, Франції та Вірменії, що заплановані на червень.

Домашні зустрічі з північними македонцями і французами наші хлопці проведуть на стамбульській арені «Есеньюрт Неджмі Кадиоглу». З фарерцями підопічні Руслана Ротаня зіграють у Торсгавні, з вірменцями – на стадіоні Єреванської футбольної академії.

Суперниками українців у групі є збірні Франції, Сербії, Вірменії, Фарерських островів та Північної Македонії. Після 6-ти ігор молодіжна збірна України з 13-ма заліковими балами перебуває на 2-ій сходинці турнірної таблиці. Очолює групу Франція (19 очок, 7 ігор), серби перебувають на 3-му місці (11 очок, 8 ігор), фарерці четверті (9 очок, 8 ігор), північні македонці п'яті (6 очок, 8 ігор), вірменці шості (3 очки, 7 ігор).

Переможці груп напряму виходять у фінальну частину континентальної першості, що відбудеться в червні-липні наступного року в Румунії та Грузії. До них також приєднаються краща команда серед тих, які посядуть другі місця, та чотири переможці плей-оф, в якому гратимуть вісім колективів із других місць.