Богдан ВІТРІВ: «У нашої команди виробився інстинкт переможця»

03.11.2022 09:59

Цьогорічна першість Львівської області подарувала нам нового переможця – золоті медалі в Першій лізі здобули футболісти «П'ятничан». Зробили вони це доволі впевнено.

Інформаційний центр Львівської асоціації футболу поспілкувався з головним тренером тріумфаторів Богданом Вітрівим, який уже вісім років працює з п'ятничанською командою.

Він підбив підсумки виступів своїх підопічних у цьому сезоні, розповів про співпрацю зі стрийською «Скалою 1911» й оцінив готовність п'ятничанців до змагань в обласній Прем'єр-лізі.

– Богдане, за останні п'ять років «П'ятничани» стали чемпіоном Стрийщини, двічі здобули Кубок чемпіонів Львівщини, торік виграли Другу обласну лігу, а тепер тріумфували і в Першій. У чому запорука такого стрімкого прогресу команди?

– Справді, прогрес нашої команди очевидний. Іще років п'ять тому про ФК «П'ятничани» майже ніхто не чув, а сьогодні про нас знають у всій Львівській області. Запорука нашого успіху – однозначно в організації тренувального процесу, відповідальному ставленні всіх футболістів та адміністрації клубу до своїх обов'язків.

– Перед стартом сезону ставили собі за мету виграти Першу лігу Львівщини?

– Ні, таких завдань у нас не було. Ми вирішили рухатися крок за кроком. Першогочерговим завданням було вийти до фінального етапу першості з важкої групи, в яку потрапила наша команда. А коли це зробили, то зрозуміли, що нам до снаги боротися за призове місце. Так гра за грою стали переможцями Першої ліги.

– Ваша команда єдина в цьогорічній Першій лізі, яка жодного разу не програла – загалом у вас дев'ять перемог і дві нічиї. Якось по-особливому налаштовували хлопців, що досягли такого результату?

– Хлопців не потрібно було особливо мотивувати. Останніми роками в нашої команди виробився такий собі інстинкт переможця, тому в кожній зустрічі ми грали винятково на перемогу, звідси такі результати.

– З ким було найважче грати впродовж першості? Який матч вийшов для «П'ятничан» найскладнішим?

– Найважчим для нас було протистояння з «Датським текстилем» із Сокаля. Ніхто з нас не очікував, що в першому таймі поступатимемося 0:2. Але всі наші футболісти усвідомлювали, що важливо не втратити очок у матчі з сокальцями, тим паче вдома. Ця гра виявилася центральною в першості. Всі це розуміли.

Тож у другій 45-хвилинці наші хлопці проявили характер, змінили повністю хід гри і в підсумку з рахунком 3:2 перемогли «Датський текстиль», за що я їм щиро вдячний. Після цього поєдинку ми відчули, що золоті медалі вже зовсім близько до нас.

– Другий рік поспіль ФК «П'ятничани» є фарм-клубом стрийської «Скали 1911». Чим для вас корисна й цікава така співпраця?

– Така співпраця вигідна для обох команд. Хлопці, які не мали достатньо ігрової практики в «Скалі 1911», отримували її в нас. Тож вони постійно перебували в ігровому тонусі і, без сумніву, допомогли нам здобути «золото» Першої ліги.

– За спортивним принципом «П'ятничани» отримали право наступного сезону виступати в Прем'єр-лізі Львівщини. Готуєтеся до виступів в еліті обласного футболу?

– Чи готова наша команда виступати у Прем'єр-лізі Львівської області – покаже тільки час. Думаю, вона заслужила спробувати свої сили в еліті обласного футболу. Та все залежить від фінансування. Сподіваємося, що керівництво Стрийської об'єднаної територіальної громади і надалі фінансово підтримуватиме нас, як робило це в останні два роки.

– «Скала 1911» відмовилася від участі в Кубку Львівської області, натомість вирішила спробувати себе ще й у Кубку аматорів України. А «П'ятничани» боротимуться за Кубок області. Можна стверджувати, що стрийський клуб вирішив відрядити в цей турнір вашу команду? Які завдання «П'ятничан» у Кубку області?

– Ми вагалися, чи брати участь у Кубку Львівщини. Але за підтримки керівників футбольного клубу «Скала 1911» (Стрий) усе-таки вирішили позмагатися за цей трофей. Завдання в Кубку Львівщини лише одне – перевірити власні сили, можливості, водночас побачити свої слабкі сторони в дуелях з командами обласної Прем'єр-ліги.

Користуючись нагодою, я дякую всім, хто долучився до тріумфу «П'ятничан» у Першій лізі Львівщини. Віримо, що найважливіша перемога – перемога України над рашистами буде вже найближчим часом. Слава Україні!

Світлини Любомира ШЕВЧУКА.