«Юність» – володар Кубка Львівщини-2022!

27.11.2022 15:22

«Юність» із Верхньої та Нижньої Білок із рахунком 3:1 перемогла у фіналі відниківський «Темп» і додала до свого 5-го поспіль чемпіонства Кубок Львівської області, який вона здобула вдруге в історії.

«Юність» (Верхня/Нижня Білка) – «Темп» (Відники/Зубра) 3:1
Голи: Білий І. (6 з пен.); Войтович (20); Іванченко (23) – Лебедь (90).
«Юність»: Денега Артем (Борисенко В'ячеслав, 88), Гаврушко Іван (Тимець Назарій, 86), Білий Іван (Грось Остап, 84), Білий Василь, Береза Олег, Теплий Віталій-Дмитро, Гудзінський Вадим (Дмитрух Віталій, 87), Гладкий Володимир, Войтович Володимир (Іваночко Юрій, 75), Іванченко Богдан, Панасюк Олег (Равлик Віталій, 84)     
Головний тренер: Богдан Костик.
«Темп»: Жук Андрій, Слав'як Назар, Максимець Віталій, Яворський Зіновій, Гірний Святослав, Барабаш Віктор (Скотаренко Володимир, 67), Савків Ярослав, Лебедь Роман, Савран Роман (Бекерський Ігор, 80), Маїк Олег, Бугрин Тарас (Яйко Олег, 77)   
Головний тренер: Василь Леськів.
Арбітр: Роман Блавацький. Асистенти арбітра: Юрій Ковальчук, Ростислав Якимик.
Резервний арбітр: Василь Файда.
Резервний асистент арбітра: Андрій Смольський.
Спостерігач арбітражу: Юрій Можаровський.
Делегат матчу: Степан Понайда.
Стадіон навчально-тренувальної бази «Руху», Львів.

На шляху до фінальної зустрічі «Юність» здолала в 1/8 фіналу цьогорічного переможця Першої ліги Львівщини – ФК «П'ятничани» (3:2), у чвертьфіналі розгромила цьогорічного срібного призера Першої обласної ліги – «Сокаль-Датський текстиль» (5:1), а у півфіналі після нульової мирової в основний ігровий час переграла в серії післяматчевих пенальті минулорічного володаря Кубка Львівської області – підмонастирський «Фенікс» (3:2). «Темпівці» відповідно взяли гору над «Самбором» (3:1), «Пісочною» (3:2) та бориславським «Нафтовиком» (5:2).

До очного кубкового протистояння «білки» двічі грали у фіналі Кубка Львівської області (2017-го перемогли 1:0 ФК «Миколаїв», а 2020-го з аналогічним рахунком поступилися «Миколаєву»). А от відниківський «Темп» уперше в історії вийшов до фіналу звітного турніру. Тож, звісно, кожен із них прагнув здобути «вухастого» – підопічні Богдана Костика, аби оформити в обласних змаганнях «золотий дубль», підопічні Василя Леськіва, аби покласти в нього свої перші в обласній «прем'єрці» – бронзові медалі.

Вже на старті матчу номінальні господарі заробили пенальті – Володимир Войтович прострілив, а Віктор Барабаш у власній штрафній площі зупинив м'яча рукою. До 11-метрової позначки підійшов штатний пенальтист «Юності» Іван Білий і впевнено відкрив рахунок – 1:0.

У середині першого тайму хлопці з Верхньої/Нижньої Білки забили ще двічі. На 20-ій хвилині Войтович замкнув передачу Вадима Гудзінського на дальню стійку – 2:0. А за мить прудконогий Богдан Іванченко на правому фланзі отримав кулястого від Володимира Гладкого, змістився в центр і з лінії карного майданчика у своєму стилі закрутив у верхій кут воріт – 3:0.

Натомість відниківці до перерви мали два дуже хороші шанси, аби відзначитися: на 14-ій хвилині після класного удару Романа Лебедя в «дев'ятку» Василь Білий головою перевів шкіряного на кутовий, а на 30-ій Роман Савран вистрілив у поперечину.

У другій половині зустрічі «Юність» продовжила спокійно грати за результатом. Незадовго до фінального свистка «темпівці» розмочили рахунок: Роман Лебедь на підступах до штрафної перекинув м'яч через воротаря В'ячеслава Борисенка – 3:1 у підсумку.

Кубок Львівської області сезону 2022-го року завоювала «Юність» із Верхньої та Нижньої Білок, яка цього сезону також уп'яте поспіль стала чемпіоном Львівщини.

Мирослав 27.11.2022 17:07