Іван КОСТЮК: «Ми думали заявитися в Першу лігу Львівщини»

02.12.2022 15:51

Президент цьогорічного тріумфатора Третьої ліги Львівської області – футбольного клубу «Жовква» Іван Костюк у розмові з інформаційним центром ЛАФ розповів про відновлення бойової слави жовківського футболу, підбив підсумки виступів колективу з Жовкви в цьогорічній першості й поділився найближчими планами щодо розвитку своєї команди.

– Пане Іване, Жовква має славні футбольні традиції. Свого часу жовківський «Гарай» представляв Львівщину в Другій лізі України. Але останніми роками Жовква не мала представника в обласних чемпіонаті та першості. Розкажіть, будь ласка, як поверталися на обласний рівень.

– Футбольний клуб «Жовква» веде свою історію з 2008-го року. В сезоні-2012 ми виступали в Першій лізі Львівщини. Неодноразово брали участь у Кубку чемпіонів Львівської області. Цьогоріч узимку зустрілися з президентом артасівського «Стандарта» Володимиром Мелещуком, поговорили й вирішили створити об'єднану команду, яка гратиме в Жовкві. Для гравців «Жовкви» важливо було підвищитися в класі, адже вони вже виграли все в чемпіонаті Жовківщини.

– Хто захищає кольори ФК «Жовква»?

– Після об'єднання в нас було 40 футболістів. Під час зимової підготовки до сезону ми спробували свої сили на Меморіалі Ернеста Юста, в ході якого й формували склад. Довелося попрощатися з деякими гравцями. Тож на сезон ми заявили 32-ох футболістів, 28 з яких – це жителі колишнього Жовківського району.

– Як у Жовкві справи з футбольною інфраструктурою?

– Наша інфраструктура дозволяє нам виступати у Прем'єр-лізі Львівщини. Не вистачає лише поля для підготовки команди в зимовий період. Домашні матчі проводимо в місті Жовква на стадіоні «Розточчя». Завдяки керівництву і працівникам стадіону тут чудова якість газону. Плануємо встановити освітлення на стадіоні.

– Які завдання ставили перед командою на цьогорічний сезон? Задоволені виступом своєї команди?

– Завжди ставимо перед командою максимальні завдання. Перед стартом сезону-2022 думали заявитися в Першу лігу Львівщини. Я задоволений перемогою «Жовкви» у фіналі Третьої ліги. Однак, зважаючи на наші виступи на турнірі пам'яті Ернеста Юста й товариські ігри, в яких хлопці демонстрували якісний футбол, а також на склад нашої команди, нам цілком до снаги було завоювати золоті медалі Другої ліги Львівської області.

Ми вірили, що зможемо це зробити. На жаль, не досягли поставленої мети... Мабуть, через недооцінку суперників у деяких поєдинках і брак під час реалізації гольових моментів нам не вдалося вийти з групи до фінального етапу Другої ліги.

– Як плануєте далі розвивати команду?

– Хочемо наступного року грати в Першій лізі Львівської області. У зв'язку з цим плануємо не лише підсилення серед футболістів, а й узяти двох тренерів – воротарів та з фізичної підготовки – для допомоги наставнику нашої команди Романові Рудницькому, який із футбольним клубом «Жовква» ще від моменту його створення. Сподіваємося на підтримку бізнесу. Висловлюю вдячність міському голові Жовкви Олегові Вольському й депутатському корпусу за виділення коштів команді, вболівальникам – за відданість.

Ми разом із моїм сином, віце-президентом «Жовкви» Юрієм Костюком фінансово підтримуємо команду. Наші сім'ї розуміють нас і також палко вболівають за рідну команду. До слова, наприкінці цього сезону ми робили трансляції наших ігор на нашому YouTube-каналі. Маємо великі плани. Та зараз усі сили й фінанси йдуть на допомогу українській армії. Віримо, що війна скоро закінчиться.

Дякую Збройним Силам України, хлопцям, котрі захищають нашу країну й дають нам можливість грати у футбол!