Підсумки сезону-2022: ФК «Скала 1911» (Стрий)

15.12.2022 08:47

ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ «СКАЛА 1911» (СТРИЙ)

Підсумкове турнірне становище в сезоні-2022: 10-те місце, 4 перемоги, 4 нічиї, 1-на поразка, різниця забитих і пропущених м'ячів 21:8.

Найбільша перемога в чемпіонаті: 6:1 над МФК «Галичина» (Дрогобич).

Найбільша поразка в чемпіонаті: 0:1 від ФК «Миколаїв».

Найкращий бомбардир у чемпіонаті: Роман Николишин – 5 забитих м'ячів.

У розмові з інформаційним центром Львівської асоціації футболу президент стрийської «Скали 1911» Олег КАНІВЕЦЬ підбив підсумки сезону 2022-го року для своєї команди:

– Оцінка виступів нашої команди в цьогорічному сезоні – середня, не відмінна. Хотіли виступити краще. Ми максимально старалися забезпечити все потрібне для клубу. Ставили завдання вийти у фінал Меморіалу Ернеста Юста і боротися за чемпіонство у Прем'єр-лізі Львівщини, однак не виконали їх. Я вважаю, що причиною цього був недостатньо фаховий тренерський склад, який не зумів підібрати й мобілізувати виконавців у колективі для досягнення таких високих цілей.

Дали можливість Анатолію Степановичу Петрику боротися з командою в області за чільні місця. Проте в нього не вийшло. Цінуємо його як спеціаліста, та, на жаль, у нього немає того характеру, щоби успішно працювати з дядьками, тому зараз він готує нашу молодь. Далі вирішили довірити команду своєму футболістові, тренеру-гравцю Яремі Каваціву. Хлопці сказали, що спробують вийти з групи у фінальну вісімку обласної «прем'єрки». Не вийшли – отже, відставка.

Я дуже хотів, щоби в нас був місцевий тренер. Зрештою, ми знайшли на тренерський місток «Скали 1911» Миколу Василишина – він зі Стрийщини, з Моршина, колись тренував у місцевій Академії футболу. Після цієї зміни я бачу перспективи команди, наразі задоволений його результатами старту в чемпіонаті України серед аматорів.

Плануємо наступного сезону заявитися у Другу лігу України. Серйозно над цим працюємо. Проходимо відповідну атестацію, готуємося. Цьогоріч повернулися на рідний стадіон «Сокіл» у Стрию, який готовий приймати матчі Другої ліги України.

Ми повністю осучаснили футбольне поле, зокрема встановили його автоматичний полив, зробили новий дренаж, постелили нове трав'яне покриття, владнали легкоатлетичну складову стадіону, тож тепер він сертифікований до проведення на ньому всеукраїнських змагань із легкої атлетики. Дасть Бог, до 2024-го року також реконструюємо трибуни місткістю до 7-ми тисяч глядачів, збудуємо запасне футбольне поле, спортивний готель й облаштуємо тенісні корти. Плани в нас грандіозні.

На фото Любомира Шевчука: президент стрийської «Скали 1911» Олег Канівець.

Читайте також: Підсумки сезону-2022: «Фенікс» (Підмонастир)

Читайте також: Підсумки сезону-2022: ФК «Миколаїв»

Читайте також: Підсумки сезону-2022: СК «Нафтовик» (Борислав)

Читайте також: Підсумки сезону-2022: «Рух-2» (Львів)

Читайте також: Підсумки сезону-2022: ФК «Мостиська»

Читайте також: Підсумки сезону-2022: «Карпати-2» (Львів)