Підсумки сезону-2022: ФК «Миколаїв»

09.12.2022 07:47

ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ «МИКОЛАЇВ»

Підсумкове турнірне становище в сезоні-2022: 4-те місце, 6 перемог, 4 нічиї, 3 поразки, різниця забитих і пропущених м'ячів 25:14.

Найбільша перемога в чемпіонаті: 6:1 над МФК «Галичина» (Дрогобич).

Найбільша поразка в чемпіонаті: 0:3 від «Юності» (Верхня/Нижня Білка).

Найкращий бомбардир у чемпіонаті: Святослав Зубар – 6 забитих м'ячів.

У розмові з інформаційним центром Львівської асоціації футболу президент «Миколаєва» Микола ОПРИСК підбив підсумки сезону 2022-го року для своєї команди:

– Цей футбольний рік ми розпочали наприкінці січня підготовкою до нового сезону. Традиційно грали на груповому етапі турніру пам'яті Ернеста Юста. Але 24-го лютого сталося те, чого ніхто з нас не очікував, ніхто навіть не думав, що таке може статися – наш сусід напав на нас, і розпочалася повномасштабна війна. У всіх був стрес, шок. Зрозуміло, що за таких обставин було не до футболу. «Миколаїв» припинив тренуватися, всі змагання призупинили.

Відновили ми тренування в травні. Майже всі футболісти з минулого сезону залишилися в команді. Добрали воротаря Романа Данковича, Романа Лещинського в лінію захисту, Степана Гірського й Івана Бутима в півзахист, Богдана Адама в напад. Натомість випали двоє серйозних, фактично ключових гравців – захисник Андрій Сагайдак і нападник Ігор Балух, які виїхали за кордон. Сподіваємося, що вони повернуться.

Ніхто ще не знав, чи відбудеться цьогоріч обласний чемпіонат. Львівська асоціація футболу зробила все, аби він відбувся у скороченому форматі. В липні дограли Меморіал Юста – ми у чвертьфіналі поступилися 0:1 давидівському «Кормілу». Далі стартувала обласна «прем'єрка».

На першому етапі Прем'єр-ліги Львівщини наш колектив зайняв друге місце, пропустивши вперед бориславський «Нафтовик». У наступному, фінальному раунді ми далеко не зайшли: нам випало одразу зіграти на виїзді проти Верхньої/Нижньої Білки – ми непогано розпочали гру, домінували на полі, не реалізували пенальті, не використали ще декілька хороших моментів, а «білки» сповна скористалися своїми нагодами й тричі розписалися в наших воротах. Згодом ми втратили очки у протистояннях із «Мостиськами» і відниківським «Темпом».

В 1/4 фіналу Кубка Львівщини в серії післяматчевих пенальті ми поступилися «Нафтовику». Загалом матчі не вийшли для нас результативними. Далася взнаки відсутність в обоймі найкращого бомбардира останніх футбольних сезонів Львівської області Ігоря Балуха.

Вболівальники вже звикли, що «Миколаїв» – команда, яка завжди завойовує призові місця, здобуває трофеї, яка домінує в обласному чемпіонаті й на яку рівняються. Скажу відверто: після початку повномасштабної війни в Україні для нас футбол був не на першому і навіть не на другому плані. Наше основне завдання було – зберегти команду. Адже в багатьох спонсорів бізнес обвалився, вони не були готові вкладати кошти у футбол.

Звичайно, результатами ми не задоволені, хотілося краще, але трагедії з цього не робимо. Не звинувачуємо в цьому ані футболістів, ані тренера. Адже розуміємо ситуацію в Україні. Ми однозначно готові продовжити співпрацю з головним тренером Василем Івановичем Маликом.

Висловлюю вдячність міському голові Миколаєва Андрію Щебелю, депутатам Миколаївської територіальної громади, ПАФ «Дністер» та всім меценатам за фінансову підтримку нашої команди, і вболівальникам, які попри будь-які труднощі завжди залишаються з нами!На фото Михайла Пахолюка: президент «Миколаєва» Микола Оприск.Читайте також: Підсумки сезону-2022: «Фенікс» (Підмонастир)