Прем’єр-ліга Львівщини. Перед 15-им туром

10.08.2018 13:33

У неділю, 12-го серпня, на фоні кубкових протистоянь відбудуться матчі 15-го туру найвищої за рангом футбольної ліги Львівської області.

«Юність» (Верхня Білка) – СКК «Демня». Юнаки: 14:00, дорослі: 16:00.
Найцентральніший матч звітного туру, а, можливо, навіть, один із найцентральніших у другому колі обласної Прем’єр-ліги. Це фактично двобій за 6 очок. На футбольному полі у Верхній Білці зустрінуться команди з верхівки турнірної таблиці – місцева «Юність» і спортивно-культурний клуб «Демня». Це протистояння обіцяє бути гарячим. По-перше, обидва колективи з високими амбіціями, обидва прагнуть завоювати цього сезону золоті медалі. По-друге, в разі перемоги господарі зможуть зміцнити лідерство і відірватися від прямого конкурента з Миколаївського району, а гості, якщо здобудуть звитягу, зрівняються з «білками» за очками, але завдяки кращій різниці забитих і пропущених м’ячів, а також грі в запасі, посядуть першу сходинку турнірки.

Серед тижня і Верхня Білка, і Демня грали в 1/8 фіналу Кубку Львівської області. Легшою кубкова зустріч вийшла для перших, які впевнено здолали вдома добротвірський «Енергетик» 3:0. Натомість підопічні Руслана Брунця протистояли на виїзді непоступливому ФК «Самбір», зігравши 120 хвилин і провівши нервову серію післяматчевих пенальті (0:0, 3:4 у «футбольній лотереї»). І ті, й інші пройшли до чвертьфіналу кубкових баталій, тож мають підійти до очної зустрічі в хорошому настрої. Інше питання, хто краще відновить сили. На користь Верхньої Білки рідні стіни. Але Демня точно легко не здасться і захоче повторити досягнення першого кола, коли вона перемогла на власному полі «білок» із рахунком 2:0.
ФК «Миколаїв» – ФК «Самбір». Юнаки: 15:00, дорослі: 17:00.
Іще одне центральне протистояння 15-го туру. Чинний чемпіон Львівщини прийматиме в себе міцний Самбір. Обидві команди боряться за медалі обласного чемпіонату. Минулого туру миколаївці втратили залікові бали у виїзному протистоянні з ФК «Мостиська», розписавши «суху» мирову, тож тепер намагатимуться реабілітуватися перед власними вболівальниками. Тим паче, в зустрічі з одним із прямих конкурентів у боротьбі за високі місця. В середу вони провели виснажливий кубковий поєдинок із новояворівським «Гірником» на виїзді, але за пенальті пройшли в наступну стадію.

Самбірчанам останнім часом не щастить: вони невдало завершили кінцівку першого кола Прем’єр-ліги Львівщини, поступилися у стартовому домашньому поєдинку другого кола Верхній Білці 0:1, а минулої середи Фортуна відвернулася від них у кубковій дуелі з СКК «Демня» (0:0, і поразка 3:4 в серії 11-метрових). Тому тепер у хлопців зі Самбора повинна земля під ногами горіти. Всю спортивну злість підопічні Андрія Габ’яна мають вилити на суперників, аби претендувати на «золото». Самбірський колектив перемагав Миколаїв цього сезону в рідних стінах (2:0). Тож ця перемога має надихнути їх на нову звитягу.
«Юність» (Гійче) – «Думна» (Ременів). Юнаки: 14:00, дорослі: 16:00.
Доволі цікаве протистояння. Минулого туру гійченці доволі впевнено здолали у Львові непоступливу й амбітну «Погонь» (2:0), а ременівці, пропустивши швидкий гол, не знітилися і настріляли добротвірському «Енергетику» 5 м’ячів. Такі переконливі ігри на старті другого кола мають додати їм азарту і хорошого настрою. В «Юності» чітке завдання-мінімум на сезон – потрапити в трійку призерів, і наразі колектив із Гійчого близький до цього. Команда з Жовківського району за очками ділить третю сходинку турнірної таблиці з ФК «Миколаїв» та підмонастирським «Феніксом-Стефано» – по 23 залікові бали.

«Думна» демонструє доволі гідну, зрілу гру, як для дебютанта Прем’єр-ліги Львівщини, й, вочевидь, захоче дати бій і цьому супернику, взявши реванш за неприємні 1:4 в першій половині чемпіонату. До того ж, перемога в очній зустрічі дозволить Ременову обігнати Гійче в турнірній таблиці. На користь господарів рідні стіни, але серед цього тижня вони їздили в Кам’янку-Бузьку на кубкове протистояння з місцевими «Карпатами», натомість ременівці не беруть цьогоріч участі в Кубку області, відповідно мають більше часу на підготовку.
СФК «Кордія» (Муроване) – ЛСК «Погонь». Юнаки: 14:00, дорослі: 16:00.
Схоже, Муроване потрохи вибирається з психологічної ями, в яку воно потрапило на старті сезону, програвши у стартових 10-ти турах Прем’єр-ліги Львівської області. Минулої неділі мурованці ледь не виграли на виїзді в «Локомотива» з Рави-Руської, пропустивши на початку другого тайму з пенальті від Олега Мізерника, і в підсумку поїхавши додому з нічиєю 2:2. Серед тижня футболісти «Кордії» на власному полі зіграли в 1/8 фіналу Кубку області внічию 1:1 із міцним «Феніксом-Стефано» з Підмонастиря, довівши справу до серії післяматчевих пенальті, де Фортуна була не на їхньому боці – 2:4. Тепер же Муроване прийматиме гостей зі Львова.

Вочевидь, гравці «Погоні» приїдуть розлюченими, адже в попередньому турі вони поступилися вдома «Юності» з Гійчого (0:2), а в 1/8 фіналу Кубку Львівщини на 119-ій хвилині пропустили вирішальний гол від ФК «Мостиська» (2:3). Інших варіантів, окрім перемоги, у львівського клубу немає. В першому колі львів’яни виграли 2:0. Але зараз це вже не та «Кордія», яку можна було легко обігравати на старті чемпіонату.
«Фенікс-Стефано» (Підмонастир) – ФК «Мостиська». Юнаки: 14:00, дорослі: 16:00.
Останнім часом Мостиська стала незручним суперником для команд із першої половини турнірної таблиці. Мостищани відібрали очки в таких непростих суперників, як ФК «Самбір», СКК «Демня» (по 1:1), «Юності» з Верхньої Білки (2:1) та ФК «Миколаїв» (0:0 минулого туру). А в середу вони збільшили свою безпрограшну серію до 7-ми матчів, здолавши завдяки характеру в 1/8 фіналу Кубку Львівської області ЛСК «Погонь» (2:2 в основний час зустрічі, а в овертаймі на 119-ій хвилині Володимир Качмар забив переможний м’яч). З одного боку кубкова звитяга має додати їм упевненості, з іншого – підопічні Андрія Шагала залишили чимало сил у дуелі з львів’янами.

Підмонастирці теж зіграли в обласному Кубку 120 хвилин, до того ж їм довелося випробувати себе в серії післяматчевих пенальті з СФК «Кордія», де «фенікси» виявилися сильнішими (4:2). Навіть попри втому господарі боротимуться до останнього, аби не випасти з числа претендентів на медалі. Нагадаємо, що в першому колі Підмонастир мінімально обіграв Мостиську (1:0).
«Енергетик» (Добротвір) – «Гірник» (Новояворівськ). Юнаки: 14:00, дорослі: 16:00.
Протистояння сусідів по турнірній таблиці. В обох останнім часом справи кепські. «Гірники» востаннє поповнювали власну скарбничку очками 10-го червня в матчі з ФК «Самбір» (0:0), а «енергетики» взагалі ще 2-го травня, коли сенсаційно перемогли на виїзді ФК «Самбір» 1:0. Минулого туру добротвірці хоч і забили вже на 1-ій хвилині «Думні», але пропустили 5 м’ячів від ременівців (1:5), а в середу в рамках Кубку Львівської області невдало з’їздили у Верхню Білку – 0:3.

Наразі колектив із Добротвора зберігає за собою 12-ту сходинку турнірної таблиці, але СФК «Кордія» хоч і поступається «Енергетику» за різницею забитих і пропущених м’ячів (11:38 проти 13:37), має також 4 залікові бали в активі, і в разі позитивного результату з ЛСК «Погонь» може опустити «енергетиків» на дно турнірної таблиці. Аби цього не сталося, підопічним Назара Дриги потрібно брати очки в домашній зустрічі з Новояворівськом. Зробити це доволі непросто, оскільки новояворівські футболісти не бояться силової боротьби і вміють надійно грати в обороні, що вони наочно продемонстрували минулої середи в кубковій дуелі з ФК «Миколаїв», відстоявши в 120 хвилин нічию 1:1 і поступившись 4:5 лише в серії післяматчевих пенальті. В першому колі в поєдинку цих команд зафіксовано драматичну нічию 2:2.