Феєричний старт аматорської збірної України

02.10.2018 17:40

Футболісти аматорської збірної Львівської області, які представляють нашу країну у проміжному етапі Кубку регіонів УЄФА, з рахунком 4:0 розгромили на «Скіфі» опонентів з Азербайджану.

«Угур» (Азербайджан) – Збірна України 0:4
Голи: Кіт-Копиляк (17); Цюпка (75); Михальчук (84); Фостаковський (89)
«Угур»: Байдаміров, Баїмов, Мехдієв (Салам-заде, 46), Тагієв (Пашаєв, 75), Ахмадов, Рахімов, Хасан-заде, Агхаєв, Халілі, Мустафа-заде (Ахмадов, 46)
Збірна України: Бурмас, Михальчук, Танечник, Шандра, Бойко, Цюпка (Фостаковський, 79), Дзюрах, Кіт-Копиляк (Сенишин, 58), Теміров (Леськів, 72), Юськевич, Майовецький
Перед стартовим свистком із вітальним словом із нагоди старту єврокубкової осені у Львові до команд та вболівальників на трибунах звернулися голова Федерації футболу Львівської області Олександр Шевченко, начальник управління фізичної культури та спорту Львівської обласної державної адміністрації Роман Хім'як і начальник управління молоді та спорту Львівської міської ради Антон Нікулін. Наші телевізійники організували на телеканалі «Xsport» пряму відеотрансляцію цього матчу з передматчевими і післяматчевими включеннями. 
Наші хлопці на правах господарів одразу побігли шукати щастя біля чужих воріт. Уже на 2-ій хвилині гравець ФК «Мостиська» Михайло Кіт-Копиляк пробив у рамку, але в руки голкіперові. Невдовзі він після пасу Артура Темірова забив ногою в падінні, вивівши збірну Львівщини вперед – 1:0.
Наші хлопці повністю переграли азербайджанців і мали безліч моментів, аби ще до перерви вести з великим рахунком, але підводила реалізація. Львівські збірники заробили чимало штрафних ударів, однак їх блокували азербайджанці. У другому таймі гра української команди ще більше пожвавішала. Ударними вийшли заключні 15 хвилин матчу, коли футболісти збірної Львівщини завдяки підтримці рідних трибун настріляли гостям із Закавказзя аж 3 голи.
На 75-ій хвилині Назар Цюпка після передачі дебютанта збірної, футболіста ременівської «Думни» Назара Сенишина, котрий удало вийшов на заміну, пірнув рибкою у карному майданчику суперників і головою переправив шкіряного у ворота – 2:0. 
Третій гол у ворота Азербайджану влучним ударом зі штрафного на свій рахунок записав Ростислав Михальчук (у цьому епізоді не обійшлося без помилки голкіпера, який не зміг утримати шкіряного в руках). Як і у київському фіналі Кубку регіонів ФФУ, останнє слово було за джокером Віталія Пономарьова, гравцем новояворівського «Гірника» Богданом Фостаковським, який із лінії карного майданчика розрядив гармату потужним ударом у кут воріт – 4:0.

В іншому матчі нашої групи іспанці у Винниках на стадіоні імені Богдана Маркевича здолали непоступливих фінів із рахунком 2:1. Саме з фінським колективом наші хлопці поміряються силами в наступному матчі на «Скіфі» (у п'ятницю, 5-го жовтня, о 15:00). Приходьте на стадіон підтримати нашу команду!

Генек Їжик 03.10.2018 10:22

Кубок регіонів Україна виграла збірна Львівщини. І раптово, буквально напередодні матчу з азербайджанцями, вона дивним чином трансформувалася у збірну України. Федерація, для чого ці понти?