ДЮШ «Львів»/СКК «Демня» – тріумфатор Меморіалу Юста-2022!

02.08.2022 10:18

У фіналі цьогорічного турніру пам'яті видатного наставника львівських «Карпат» Ернеста Юста об'єднана команда дитячо-юнацької школи «Львова» і спортивно-культурного клубу «Демня» здобула вольову перемогу над давидівським «Кормілом». 

«Корміл» (Давидів) – ДЮШ «Львів»/СКК «Демня» 1:2
Голи: Даниловський (9) – Деда М. (15); Вичижанін (63).
«Корміл»: Грицаль Михайло, Брода Остап, Даниловський Роман (Бекеша Ігор, 78), Мацелюх Олег (Карвацький Андрій, 67), Медведєв Олександр, Макогон Павло (Ілюк Остап, 87), Марків Ростислав (Гриб Андрій, 46), Шандра Олег (Грицак Назар, 60), Ціпора Денис (Сачко Юрій, 46), Ямборко Назар, Шарабура Микита
Запасні: Лука Орест, Барабаш Віктор, Запрутко Іван.
Головний тренер: Станіслав Чучман.  
ДЮШ «Львів»/СКК «Демня»: Лазарський Назар, Матусевич Володимир (Сидор Назар, 46), Голубка Юрій, Принц Сане, Величко Петро (Давидов Сергій, 84), Хімчак Максим, Демків Станіслав (Мудрий Максим, 79), Майовецький Руслан-Роман, Вичижанін Андрій (Довбецький Денис, 90+4), Деда Ярослав (Малецький Павло, 78), Деда Мирослав (Сидоров Олег, 60)
Запасні: Ольховий Ілля, Яців Денис, Сіні Мане.
Головний тренер: Олег Колобич. 
Арбітр: Анатолій Абдула. Асистенти арбітра: Юрій Ковальчук, Сергій Приступа.
Четвертий арбітр: Андрій Смольський.
Спостерігач арбітражу: Юрій Можаровський. Делегат матчу: Володимир Гевко.
На шляху до фінальної зустрічі «Корміл» посів друге місце в групі, перемігши львівський «Old Schooll» (4:2), «Рух-Збірну» Репехів (6:0) і поступившись «Темпу» Гірське (2:3); в 1/16 фіналу обіграв «Берізку» з Підберізців (4:1), в 1/8 – бориславський «Нафтовик» (2:0), у чвертьфіналі – «Миколаїв» (1:0), у півфіналі – львівську «Лео Кераміку» (3:0).  

Футболісти ДЮШ «Львів»/СКК «Демня» переконливо виграли групу з максимальною кількістю очок і без пропущених м'ячів, здолавши ФСК «Вугільник» Гірник (5:0), «Камулу» Романів (6:0) та «Сокіл» Великі Глібовичі (4:0); в 1/16 фіналу вони в серії пенальті взяли гору над «Тандемом» із Жовтанців (6:5, 2:2 в основний ігровий час), в 1/8 обіграли львівський «Рух-2» (2:1), у чвертьфіналі – «Куликів» (4:0), у півфіналі – «Юність» Верхня/Нижня Білка (2:1).
Фінал Меморіалу Юста цьогоріч прийняв реконструйований стадіон «Карпати» в Мостиськах. Перед початком матчу хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у війні проти росії. Після цього арбітр дав стартовий свисток.

Команди одразу взялися до справи – ще б пак! адже на кону був цінний трофей, який кожен прагнув забрати до свого музею. Вже на 9-ій хвилині гри давидівці вийшли вперед: Олег Шандра подав у штрафну площу з кутового, Назар Ямборко пробив – Назар Лазарський відбив, але спритний Роман Даниловський виявився першим на добиванні й миттю вкотив кулястого в сітку – 1:0.

Однак номінальні гості не змирилися з таким станом справ і невдовзі зрівняли рахунок: на 15-ій хвилині хлопці з Давидова не встежили у власних володіннях за своїм екс-гравцем Мирославом Дедою, який після вкидання з аута з декількох метрів заштовхав м'яч у ворота – 1:1.
У другій половині зустрічі підопічні Олега Колобича схилили шальки терезів на свою користь: на 63-ій хвилині Андрій Вичижанін вистрибнув вище всіх у карному майданчику й ударом головою замкнув подачу Назара Сидора з правого флангу – 1:2. Футболісти «Корміла» продовжили шукати щастя біля чужих воріт, однак у другому поспіль фіналі Меморіалу Юста їм знову не пощастило (торік «Корміл» поступився 0:1 «Миколаєву»).

Отож, у підсумку кубок дістався об'єднаній команді дитячо-юнацької школи «Львова» і спортивно-культурного клубу «Демня». Всі гравці, а також бригада арбітрів отримали ексклюзивні медалі.

До нагородження долучився і партнер Львівської асоціації футболу – відомий іспанський виробник спортивного одягу, взуття й аксесуарів «Kelme», який фінансово підтримує розвиток футболу навіть у складні часи. «Kelme» подарував грошові сертифікати на придбання своїх товарів команді-переможцю (на 20 тисяч гривень), команді-фіналісту (на 17500 гривень), а також найкращим гравцям фіналу Меморіалу Юста – Назару Ямборку та Руслану-Роману Майовецькому (кожному на 5 тисяч гривень).

Світлини Михайла ПАХОЛЮКА.