Підсумки сезону-2021: ФК «Миколаїв»

25.11.2021 21:11
ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ «МИКОЛАЇВ»
Підсумкове турнірне становище в сезоні-2021: 2-ге місце, 58 очок, 19 перемог, 1-на нічия, 4 поразки, різниця забитих і пропущених м'ячів 62:14.
Найбільша перемога в чемпіонаті: 9:0 над ФСК «Самбір».
Найбільша поразка в чемпіонаті: 0:2 від «Юності» (Верхня/Нижня Білка).
Найкращий бомбардир у чемпіонаті: Ігор Балух – 22 забиті м'ячі. Він же найкращий бомбардир цьогорічного обласного чемпіонату.

У розмові з інформаційним центром Львівської асоціації футболу президент «Миколаєва» Микола ОПРИСК підбив підсумки цьогорічного сезону для своєї команди:

– Цього року до нас прийшов новий головний тренер Василь Іванович Малик. Свого часу він уже тренував «Миколаїв». Це серйозний, висококваліфікований фахівець, який вивів тернопільську «Ниву» в Першу лігу України. Василь Іванович не робив кардинальних змін у складі миколаївської команди. Звичайно, ставили перед ним і гравцями лише максимальні завдання: виграти Меморіал Юста, Кубок області, здобути чемпіонство.

З першим завданням ми впоралися, вперше в історії тріумфувавши в Меморіалі Ернеста Юста. Це вагоме досягнення, адже в цьому масштабному турнірі беруть участь багато серйозних команд.
На фото Михайла Пахолюка: президент «Миколаєва» Микола Оприск.
Не зовсім впоралися з обласним чемпіонатом. Далася взнаки велика кількість ігор як у Прем'єр-лізі Львівщини, так і в Кубку області й аматорському Кубку України. Переломним моментом у боротьбі за «золото» для нас стала гра зі стрийською «Скалою 1911» у другому колі, з якою ми розійшлися миром 1:1. Далі був непростий поєдинок у Куликові, в Підмонастирі ми спіткнулися, поступившись 0:1.

Після цього стало зрозуміло, що навряд чи наздоженемо «Юність» із Верхньої та Нижньої Білок. У деяких домашніх матчах фарт був не на нашому боці, коли ми мали вагон хороших моментів, однак не забивали з позицій, з яких важко не влучити у ворота.   

У підсумку ми посіли друге місце, однак, вважаю, це не є критично поганим результатом. Шкода, що перемагаючи у фіналі Кубку Львівської області 1:0 і ведучи 2:0 у серії післяматчевих пенальті, ми втратили перевагу і фактично «подарували» кубок підмонастирському «Феніксу». 

У Кубку аматорів України наша команда дійшла до півфіналу, де навесні наступного року поборемося за путівку до фіналу у двоматчевому протистоянні з «Дружбою» з Мирівки Київської області. 

Цьогоріч до нас прийшли футбольні старожили Володимир Федорів (справжня машина на футбольному полі!), голеадор Святослав Зубар, Володимир Заваляк (удало закрив позиції лівого й центрального захисника), на перспективу Назар Ткач і Мирон Бідний. Я задоволений їхньою грою. Всі футболісти залишаються, ні з ким не прощаємося. Але останнє слово за тренером, він формує склад команди.

Звісно, шукатимемо підсилення, гравців для ротації складу. Якщо в нас усе буде гаразд у фінансовому плані, наступного року плануємо ще спробувати свої сили в чемпіонаті України серед аматорських колективів. Саме тому нам необхідно розширювати обойму футболістів, які могли би гідно змінювати один одного.