Підсумки сезону-2021: «Фенікс» (Підмонастир)

26.11.2021 14:30
ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ «ФЕНІКС» (ПІДМОНАСТИР)
Підсумкове турнірне становище в сезоні-2021: 3-тє місце, 55 очок, 17 перемог, 4 нічиї, 3 поразки, різниця забитих і пропущених м'ячів 55:22.
Найбільша перемога в чемпіонаті: 6:1 над давидівським «Кормілом».
Найбільша поразка в чемпіонаті: 1:3 від «Миколаєва».
Найкращий бомбардир у чемпіонаті: Максим Фещук – 20 забитих м'ячів.

У розмові з інформаційним центром Львівської асоціації футболу президент підмонастирського «Фенікса» Степан ПИЛИП підбив підсумки цьогорічного сезону для своєї команди:

– Цьогорічний сезон найуспішніший для «Фенікса», адже ми вперше стали бронзовим призером Прем'єр-ліги Львівської області й вибороли Кубок Львівщини. Але насамперед ми ставили завдання стати чемпіонами. В підсумку фінішували третіми – це добре. На старті сезону наша команда суттєво оновилася. Нас залишили ключові гравці, які в неї не вірили.

В чемпіонаті в нас відібрали очки стрийська «Скала 1911», дрогобицька «Галичина», львівська «Погонь», а з лідерами, я вважаю, ми зіграли непогано. Ми двічі обіграли «Куликів», вдома – «Миколаїв», з «Юністю» з Верхньої та Нижньої Білок раз зіграли внічию і раз програли (хоча тоді наприкінці зустрічі єдиний вирішальний курйозний гол пропустив наш воротар). 

Перемога у фіналі обласного Кубку згладила те, що нам не вдалося здобути чемпіонство. Отож, у нас усе ідеально. Загалом ми задоволені підсумковим результатом нашої команди в цьому сезоні.
На фото Євгена Кравса: президенти підмонастирського «Фенікса» Степан Пилип і Володимир Феник з Кубком Львівської області.
Ми з Володимиром Феником, як президенти «Фенікса», створюємо для гравців належні умови, а тренери вирішують, кого з футболістів залишати, кого брати для підсилення. Однозначно нам потрібні нові виконавці для ротації. Найближчим часом розглянемо це питання й прийматимемо рішення.

Також цьогоріч «Фенікс» удало дебютував у чемпіонаті України серед аматорів. Думаю, ми би стовідсотково грали у Другій лізі України, якби поблизу Підмонастиря був стадіон відповідного рівня, наприклад, у Бібрці, де в нас є дитяча футбольна школа.

Наразі зробили запит у Львівську обласну раду щодо будівництва стадіону в Бібрці за загальним бюджетом від 7-ми до 18-ти мільйонів гривень. Якщо побудуємо відповідну арену, то однозначно виступатимемо у Другій лізі України.